úterý 15. srpna 2017

Stromkový rybíz řez

Pravidla pro řez bílého, červeného a černého rybízu se však v určitých . Sklízíme černý, červený i bílý rybíz rybíz , angrešt, maliny, ostružiny, kanadské. Keřový nebo stromkový rybíz najdeme snad v každé zahrádce. Po sklizni přidáme rašelinu jako nastýlku, rostlinu zavlažujeme a řez.


Obsahuje velké množství vitamínu C. Rybíz je vděčným a oblíbeným ovocem.

Navíc skvěle chutná, ať už čerstvě utržený, . Pokud sázíme na podzim, řez provedeme až předjaří, kdy zkrátíme jednoleté výhony. Zvlášť v teplejších oblastech je vhodné jejich řez ukončit nejpozději v únoru. Radikální zmlazovací řez keřového rybízu a angreštu.


Pro rostliny je řez vždycky velký zásah a mráz by jim mohl hodně uškodit. U rybízu provádíme řez poměrně brzy a to vždy v předjaří, kvůli tomu, že rybíz je v tomto období ve vegetačním klidu. Dejte však pozor aby venku již nemrzlo!


Jsem zahrádkářka začátečnice, ale ráda bych ostříhala rybíz a angrešt. Prosím o radu jak a kdy stříhat stromkový červený rybíz.

Pokud to byl vůbec první řez , tak jste udělala naprosto správně. Po výsadbě na podzim děláme v únoru výchovný řez - zkrátíme výhony jen na - 3 . Aby byl podpořen růst nových výhonů černého rybízu a angreštu, odstraňujeme staré a málo plodící výhony. Stromkový tvar šetří místo na pěstební ploše, je možné pod . Provádí se dvě etapy řezů na . Ve videu se dozvíte jak se dělá jarní řez ovocných dřevin - rybízu, jak rozpoznat, který výhon je jaký starý a také.


Praktické video, ve kterém se dozvíte jak udělat jarní řez ovocných dřevin - rybízu a angreštu. Tvarovací (výchovný) řez keřového a stromkového rybízu Jednoleté. Pro správný růst potřebují hlavně jedno - řez. Po výsadbě je nutné zastřihnout výhony na - očka v dalších letech odstraňujeme. Ona typy rybízu potřebují udržovací řez ještě před dozráváním úrody, protože během jara . Pokusně jsme před roky vysadili po jednom keři: stromkový angrešt, rybíz červený i černý a jostu.


Výchovný řez pak pomůže zapěstovat keř s potřebným počtem větví různého stáří. Po zimním období provedeme revitalizační řez kdy odstraníme umrzlé nebo poškozené větve. Titania stromkový (na kmínku). Nemá speciální nároky na řez a pěstování. VIKTORIA bílý pozdní rybíz , stromkový , prostokořenná sazenice.


Bílá pozdní odrůda rybízu, odolná proti. Na klima zvláštní nároky nemá.

Z jara je vhodné provést řez , kterým odstraníte staré, poškozené větve. Jonkheer Van Tets stromkový (na kmínku). ROVADA - červený stromkový rybíz (mer.). Rovněž na řez nenáročná odrůda.


Nevýhodami jsou jistě kratší životnost stromků a náročnější řez , kdy. Doporučuje se prosvětlovací řez , jelikož při příliš bohaté úrodě mají plody tendenci se zmenšovat. A že najdeme keřový či stromkový rybíz snad v každé tradiční české zahrádce .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky