úterý 22. srpna 2017

Kotvice plovoucí výskyt

Kotvice plovoucí je kriticky ohroženým druhem naší květeny (C1). Občas bývá kotvice plovoucí pěstována jako okrasná rostlina ve vodních. V Česku se vyskytuje velice vzácně v jižních a východních . Dnes je její výskyt omezen na několik málo lokalit v povodí Vltavy, vyskytuje se . Dolní listy ponořené, čárkovité, připomínající kořeny (které rostlina nemá) Rozmnožování ‎: ‎Semeny - Kotvice se množí ge. Trapa quadrispinosa Roxb.


Kotvice plovoucí výskyt

V současnosti se populace kotvice plovoucí zvětšuje, v minulosti byla existenčně ohrožená hnojením,. Indikační hodnota pro živiny: - častější výskyt na živinami bohatých než na průměrných místech a jen výjimečně na . Vodní ořechy“, plody kotvice plovoucí , se dříve jedly stejně jako jedlé. V mělčinách rybníka Kotvice a na rybníku Nový se vyskytují porosty vodních rostlin.


V současné době je nejvýznamnější hnízdní výskyt potápky černokrké, které se . Orgán ochrany přírody ‎: ‎ AOPK ČR - RP SCHKO. Východní Čechy přišly o vzácnost. Z východních Čech zmizela kriticky ohrožená rostlina kotvice plovoucí. Jediné místo výskytu je rybník Farář v Bítovanech na Chrudimsku. Na rozdíl od dalších lokalit výskytu v ČR se v Poodří kotvice vyskyuje . Výskyt , stanoviště: stojaté vody, rybníky, jezírka, slepá ramena, podél . Na zdejších rybnících roste kriticky ohrožená kotvice plovoucí , která se tak.


R a oblast výskytu velkých šelem — Téměř . Vegetace s výskytem stulíku malého (Nuphar pumila), leknínu bělostného . Výskyt obojživelníků a plazů ve vybraných lokalitách okresu. Vegetace mělkých eutrofních vod teplých oblastí s kotvicí plovoucí. Státní rezervaci s výskytem kotvice plovoucí. Běžně se kotvice plovoucí po tisíciletí vědomě pěstuje ve východní a . Roste ve stojatých nebo mírně tekoucích vodách. Důvodem ochrany je výskyt kotvice plovoucí.


Seznam stavebních objektů: SOHráz SOVýpustné zařízení. Moravy, které je výskytem jediného druhu kotvice v České republice. Předmětem ochrany je významný mokřad s výskytem zmíněné kotvice plovoucí.


Kotvice plovoucí výskyt

Salvinia natans), jejíž výskyt je v naší . Přírodní rezervace Kotvice dostala název podle jednoho z rybníků z původně. Název Kotvice souvisí právě s vodní bylinou zvanou kotvice plovoucí , která se . Geologický fenomém křídové záplavy. Lokalita je součástí PP Farář která zahrnuje i rybník Farář s výskytem kotvice plovoucí. Nejbohatší lokalita kotvice plovoucí na. Květnatá louka s ovocným sadem, výskyt.


Význačná lokalita kotvice plovoucí. Rybník s výskytem zvláště chráněných druhů rostlin. Porosty vodních a bahenních rostlin jsou vyhledávány ke hnízdění a . Fontinalis), c) ponořené plovoucí např.


Světelné poměry – formování a výskyt makrofyt výrazně ovlivňuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky