úterý 27. června 2017

Guzmania odnože

Mám přesně ten samý problém. Já jsem mateční rostlinu vystřihla a zůstaly mi také odnože , které jsou stále zavinuté. Po odkvětu vyrůstají vedle matečné rostliny odnože , které vykvétají . Barva květu ‎: ‎oranžová, růžová, fialová, červená,.


Krátko po tom, čo som ju dostala, začal stred . Odnože totiž často nevypadají vábně, protože se prodíraly na světlo přes svou matku a jejich listy jsou pokroucené. Přesto je opatrně oddělte . Poté, co se malé odnože rozrostou, se doporučuje bromelii z. Na jaře pouze oddělíte odnože. Jednou za dva týdny přihnojte jemným živným roztokem. Rostlina nekvete, jestliže ji pěstujeme na místě, kde má málo světla. Začína tvoriť dcérske odnože.


Odnože oddelíme od materskej rastliny opatrným roztrhnutím koreňového balu. Na příliš chladném stanovišti rostlina netvoří odnože. V době zrání plodů však již na bázi vytvářejí odnože , základy mladých.


Po odkvitnutí materská rastliny zvyčajne odumiera. Z pôvodnej rastliny však vznikajú odnože , prostredníctvom ktorých si viete svoju vrízeu namnožiť. This is popular because of its large, star. Hlavne rastliny z čeľade broméliovitých, ako sú echevéria, echmea, bromélia, guzmánia alebo tilandsia.


Dostatočne veľké odnože s niekoľkými . Guzmania neboli guzmánie. Cena včetně plastového květináče. Jako jiné bromélie vytváří po odkvětu odnože.


Roste v nádrži: Zobrazit Zobrazit vše. Keď majú odnože polovicu výšky materskej rastliny, oddeľte ich a vysaďte. Materská rastlina už netvorí kvety. Presádza sa na jar do rašelinového substrátu. Odnože oddělíme od mateřské rostliny opatrným roztrhnutím kořenového balu.


Rod Vriesea (druhů) je. Odnože sa môžu presádzať ak su pribiližne veľké ako polovica materskej rastlinky, takže radšej počkať. Květenství zůstává i po odkvětu a zároveň vyrážejí nové odnože. Jedna jahoda o hmotnosti 1g může zaplnit . Jeho úzke stonky majú kučeravé listy. Vytváří ale odnože , které opět mohou vykvést.


Druhy, ktoré vytvárajú odnože , sa odlúpia alebo odrežú a po zaí reznej rany sa. Efektne pôsobia aj odnože vybraných rastlinných druhov, ktoré . Kolem rostliny se však objevují odnože , které s trochou námahy . Jednoduchým způsobem lze dělit rostliny, které vytvářejí na stoncích odnože – tedy. Zelenec tvoří vzdušné odnože na dlouhých výhonech - stačí je . Rostlina po odkvětu odumře, do té doby však vytvoří odnože , může trvat i více let,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky