čtvrtek 13. dubna 2017

Krvavec toten účinky

Krvavec toten (Sanguisorba officinalis) má původ svého jména odvozen od jeho hlavního účinku. Slovo Sanguisorba je odvozen ze dvou slov, kde „anguis“ . Toten lékařský ( krvavec toten ) - v některých zemích je to uznávaná nahořklá salátová nebo . Krvavec menší (latinsky Sanguisorba minor) a krvavec toten (latinsky Sanguisorba officinalis, kominík, kominíček) patří do čeledi růžovité. Mezi hlavní uváděné účinky patří výrazné zevní a vnitřní .

Díky svíravým účinkům dovede zmírnit až zastavit krvácení, například z . Zastavuje krvácení a urychluje hojení kožních defektů. Látky obsažené v oddenku mají svíravé a antibiotické účinky , . Rosaceae Kominíček nevytrhávejte, je to užitečná léčivka. Odborně ho nazýváme krvavec toten (latinsky Sanguisorba officinalis).


Je k poznání na první pohled podle malých rezavě hnědě zbarvených . Byly vypěstovány speciální odrůdy s velkými listy a vylepšenou chutí, krvavec zahradní. Má příznivé účinky i při diabetu.

Droga obsahuje především třísloviny a působí tedy svíravě ( používá se k zastavení některých druhů krvácení) a má také antibiotické účinky. A proto je na místě i české pojmenování toten krvavec. Svíravý, protizánětlivý a antiseptický účinek totenu zlepšuje rovněž stavy pacientů . Tlumí silné menstruační krvácení, pro . Krvavec nemá oficiální medicínou potvrzené léčivé účinky. Využívá se jako lék proti horečce, má močopudné účinky.


Staví krvácení různého původu, má velmi dobré protizánětlivé a antibakteriální účinky. Krvavci se dříve říkalo krvavé koření, protože dokáže zastavit krvácení pro svůj vysoký obsah tříslovin. Kotvičník zemní II Léčivé účinky kotvičníku (2.část) 3. Zvyšuje sexuální chtíč a. Užívá se jako prostředek proti horečkám, při onemocněních plic, při krvácení a průjmech.


Má velmi dobré antivirové a antibakteriální účinky , . Zevně se užívá jako kloktadlo při krvácení dásní i při angíně, přikládá se na vředy i rány. Vzhledem ke svým antibiotickým účinkům je vhodný pro léčbu zánětu sliznic, . Tento čaj má i určité močopudné účinky , které se dají v kombinaci s medvědicí nebo brusinkou, zlatobýlem, vrbovkou a břízou využít při zánětech ledvin a krvi v. Slouží jako protizánětlivý a dezinfekční prostředek při .

Opis: Trváca bylina s mohutným, rozkonáreným podzemkom, prízemnou . Rostlina byla většinou používána jako hemostatická látka. Působí dobře proti prvokům, . Nejvýznamnějším naftochinonem je lapachol, který má velmi pozitivní účinky. Menstruační komfort, svíravý účinek. Bioinformační bylinné kapky Intocel mají stahující účinek a všude, kudy procházejí.


Má protizánětlivé, antibakteriální a protivirové účinky. Používá se pro svoje tonizační a afrodiziakální účinky. Kakost smrdutý: účinkuje svíravě, jeho účinky na otoky a všechny druhy ran jsou. Má uklidňující a relaxační účinky , pomáhá zlepšovat kvalitu spánku.


V závorce je vždy uveden pomocný preparát, který účinky Audivetu podpoří. Trváca bylina z čeľade ružovitých so silným rozkonáreným podzemkom, z ktorého vyrastajú nepárno . Ricinový olej: Při zevní aplikaci má hojivé úçinky , příznivé púsobí na . Bergenie tučnolistá působí svým antibakteriálním účinkem na průjmová onemocnění včetně dysenterie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky