úterý 18. dubna 2017

Pupečník rod

U švestky se může jednat o červenou skvrnitost listů, doporučuji postřik DITHANE. Nejčastěji používané postřiky proti mšicím jsou Talstar , Torant, Spruzit,. Extrakt z listů pažitky se dá použít také jako postřik proti škůdcům. Jako ochranu je možné použít přípravky proti přezimujícím škůdcům – Oleoekol a Talstar EC nebo za vegetace Omite 5EW či Talstar 10 . Chtěla jsem koupit nějaký speciální postřik , ale ty jsou většinou určeny proti mšicím.


Mospilan,Omite 30W, Talstar 10EC,Frutapon. Sviluška (chmelová) pomáhá Talstar , Vertimec, Nissorun, Magus. Z houbových chorob se může objevit . Lze jej zapravit do půdy zálivkou a používá se i jako postřik.


Biool, Sumithion, Applaud WP, Actellic EC, Talstar EC, . TALSTAR , TORANT, OMITE - akaricidy spec. Ale nejlepsi se mi osvedcil talstar , je to chemka nonplusultra, ale zabira. Dulezity je strkat rostlinu. Postrik provadet dukladne, spodky listu, zadny solichani.


Ochrana: ruční sběr housenek při menším napadení, jinak postřik , lze použít např. Marshal EC nebo Talstar EC. Kůrovci Kůrovci občas navštěvují . Jak na mšice: Je lepší chemický, nebo biologický postřik ? Bez porušení těchto ochranných krytů je nutné provést postřik několikrát,. V druhé polovině února, pokud nemrzne provedeme 1. Postup dle návodu, jako smáčedlo používám . Přípravky Omite, Sanmite 2OWP, Talstar 10EC.


Velmi se osvědčila metoda mechanického setření kolonií a následně postřik. Výborný přípravek proti sviluškám je opět Talstar. I v tomto případě je preventivní postřik mnohem efektivnější než pracné a složité odstraňování již. Proti svilušce lze použít přípravky Apollo SC nebo Talstar.


Zkuste použít postřik s některým z uvedených přípravků. Omite 5EW nebo Talstar EC, Cascade EC, Magus 2SC, Nissorun WP či Sanmite 20 . První postřik v uvedenou dobu děláme společným roztokem jak proti přezimujícím škůdcům buď Oleoekol nebo Talstar nebo 0. Ochrana- postřik insekticidem, nejlépe systémovým, pronikajícím do rostliny. Zjistíme ji podle bílé vaty. Té to neublíží, mšice to zlikviduje.


Postřiky:mospilan ,applau talstar. Champion WP nebo Funguran-OH WP. SC, Frutapon E, Oleoekol, Reldan EC, Talstar EC, Vaztak EC, Vaztak SC . Asi za dnů je třeba postřik opakovat, protože obaleč má minimálně 2. Kromě slimáků může úrodu zdecimovat i celá řada škůdců. Jsou sice malí, ale následky jejich řádění jsou nedozírné. Zpracování vinic na jaře je důležitý postup.


Množství sklizně, kterou obdržíte na podzim, přímo závisí na tom. Kontrola lupou potvrdila uschlá tělíčka pavoučků. Je vhodné tento postřik proti škůdcům spojit s ošetřením proti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky