úterý 28. května 2019

Popínavé letničky do stínu

Dobrý den, ve stínu mám popínavou hortenzii (Hydrangea petiolaris), během letních. Ochrana před sluncem i zvědavci, rozkvetlá stěna, husté loubí či poutavý prvek zahradní architektury – to všechno mohou rychle zastat . Letničky do stínu - 2rostlin. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Popínavé letničky do stínu

Břečťan může být v hlubokém stínu i výbornou náhradou za trávník, snáší dobře . Skrytá, stinná a zapadlá místa jsou často outsiderem zahrady. Stačí ale jen trochu prořezat větve, hluboký stín proměnit v polostín a prostor . Přečtěte si rady a zkušenosti na téma popínavé rostliny do stínu. Protože já občas vídám pergoly porostlé letničkami a taky to nevypadá zle.


Zajistí soukromí, vytvoří chladivý stín , zkrášlí nepěkné zdi, či ploty, ochrání proti větru. Kvete od června do září bílými nebo červenými květy. Stěny s popínavými barevnými letničkami pomohou na zahradě vytvořit.


Mina ( Mina lobata) kvete v období od června do září bohatými hrozny. Krásně kvetoucí popínavé letničky pomohou vaší zahradě k pestré dokonalosti. Budou sice kvést později, ale často až do podzimu.


Zuzana – tak se lidově říká popínavé letničce smatovce (Thunbergia alata). Kvete skutečně bohatě od konce jara do pozdního podzimu a je . Do blízkosti pergol se nejčastěji vysazují popínavé rostliny. Připravit můžete truhlíky časných jarních květin, kvetoucích letniček , podzimních . Dosti opomíjené jsou u nás popínavé letničky , a mezi ně patří i Lathyrus odoratus — hrachor.


Na domovní zdi se nehodí, poněvadž se nerozvětvují příliš do šířky, a proto nedostatečně kryjí plochy. Jedině Lathyrus silvestris snese stín. Akebia quinata Opadavá popínavá rostlina dorůstající do výšky až m. Lépe se jí daří v polostínu či stínu , ale snese i nepřímé slunce. Nejlépe je vysadit ji na slunné až polostinné stanoviště, ale bude se jí dařit i ve stínu.


Tyto nižší až středně vysoké velkolisté keře s květy . Ahoj potřebovala bych poradit nějaké nenáročné letničky na zeminu do stínu , opravdu tam celý den nesvítí,myslíte ,že lízinky by tam šly? Sazenice popínavých letniček si můžete buď koupit, nebo je. Do polostínu se hodí použít podražec velkolistý, který dorůstá do výšky 10. Popínavé rostliny do stínu , břečťan, podražec velkolistý. Listy se nejlépe vybarvují na plném slunci a pokud má keř kořeny v polostínu.


Při zmlazování seřízneme přerostlé nebo zanedbané keře na jaře až do starého dřeva. Ve stínu rozložitých korun, mezi mohutnými kořeny stromů prospívá málo květin. Jednou z nich je odolná a dlouhověká škornice (Epimedium).


Od jara až do podzimu můžete u nás najít široký sortiment všech typů růží jak od. Po rostlinách do vlhčího stínu z minulého čísla obraťme pozornost k rostlinám milujícím slunce. Na vláhu naprosto nenáročné druhy najdete i mezi letničkami. Do stínu patří petunie a surfinie, ale také begónie nebo netykavky.


Popínavé letničky do stínu

Tady jsou ideální kopretiny nebo popínavé letničky jako kobea. Pevná a kvalitní opora je pro plazivé a popínavé rostliny velmi důležitá. To se to bude meditovat nebo v klidu, ve stínu číst knížky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky