pátek 17. května 2019

Hnojivo na pazitku

Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Tymián zůstává zelený celý rok – v zimě venku jeho lístky trošku zešednou. Proč bychom si bylinky měli pěstovat , když jsou k dostání za pár. Jen u pažitky je můžete nechat u sebe, ta totiž roste bez problémů v trsech. Nejlepší je proto pěstovat všechny venku na zahradě, mrazuvzdorné nechat přes zimu na místě (libeček, pažitka , tymián, saturejka, yzop, oregáno atd.) . I v zimě si jich můžete vypěstovat spoustu, stačí jen vědět, které si vybrat a. Pažitka účinky zdraví co léčí použití využití pěstování přezimování.


Možnost přesunu pažitky na zimu na přezimování v bytě nebo domě. Pažitka patří k prvním jarním bylinkám, které se objevují na našich záhonech. Po dlouhé zimě je vítaným zpestřením našeho jídelníčku. Některé bylinky se mohou pěstovat dohromady, některé potřebují vlastní prostor. Bylinka nemá ráda mráz, takže na zimu se musí přesunout dovnitř do tepla.


Pažitka neboli šnytlík je tradiční trvalka, kterou pěstovali naši předkové už ve středověku. I v zimě umí tahle tradiční bylinka oživit například chuť polévky nebo . Pažitka kvete fialovými květy, ty jsou ale pro pěstování spíše nežádoucí. Trs můžeš přesadit i do květináče, abys ji mohl sklízet i přes zimu a na jaře opět . Ani v zimě se nemusíte vzdávat čerstvých bylinek. Zatímco petržel a pažitku pěstujeme v domácích podmínách nejčastěji z odkopků, které . Ano, pažitka roste pořálepší je však cibule. Stačí ji hodit do sklenice s vodou.


Aby pažitka v bytě rostla celou zimu , je nezbytné ji zalévat a hlavně sestříhávat. Roste celý rok, až do pozdního podzimu, když zavadne a zazimuje. Pažitka je první bylinkou, která je ochotna po zimě vystrčit kštici. Zkusit si doma vypěstovat můžete třeba bazalku, pažitku , šalvěj, mátu, . Hodně důležité je při pěstování pažitky v domácích podmínkách také světlo. Na stanoviště za oknem ho totiž dopadá mnohem méně, než na místo, kde rostlinu . Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje.


Poradíme vám, jak je pěstovat , abyste si jejich chuť a vůni užili i přes zimu. Převážně pažitka a listová petržel, ale i další známé druhy - jako je bazalka, oregano, . Bylinky - pěstují se hojně nejen na zahradě, ale i na balkóně. Levandule odpuzuje mšice od růží, pažitka nebo česnek ochrání před houbovými. Máta – nemá ráda sucho, na zimu ji však přemístíme do chladnější místnosti a zálivku . Na pěstování pažitka náročná není. Přes zimu ji doma pravidelně zaléváme a zastřiháváme.


Pěstovat ji můžeme po celý rok. Tuto kapitolu Dadalovy kuchařky věnuji pěstování čerstvých bylinek pro kuchyňskou. Jsou to: bazalka, tymián, pažitka , rozmarýn, máta peprná, majoránka,.


Pro úspěšné pěstování hrnkových květin – bylinek v bytě je nejdůležitější teplo a světlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky