čtvrtek 6. prosince 2018

Odolnost psychologie

Resilience (z lat. resilire, odrazit se, odskočit) je v psychologii odolnost , schopnost vzdorovat nepříznivým silám, zvládat nepříznivé situace a překonávat krize. Seriál: Posilujeme psychickou odolnost. Jak být dobrým rodičem a . Ze seriálu: Posilujeme psychickou odolnost.


Všimli jste si někdy, jak rády se děti doslova i přeneseně vychylují z rovnováhy – točí se, balancují . Každý z nás musí den co den čelit stále většímu přívalu informací a sdělení, která se na nás valí z nejrůznějších komunikačních kanálů.

Je zřejmé, že někteří lidé kapitulují před sebemenšími problémy, zatímco jiní jsou schopni zvládat i velmi obtížné životní situace a úkoly. Psychologie lidské odolnosti. Stačí relaxace, jasné cíle a žít přítomností.


Plus dotazík na zjištění vaší . Mentální odolnost však nemusí být jen vrozená schopnost, dá i posílit. VŠE Praha a Filozofické fakulty UK, obor psychologie práce a řízení. Tento článek pojednává o volnosti poskytované vychovatelem jako o konkrétním výchovném prostředku, který ovlivňuje utváření psychické odolnosti u. Grahamovy znalosti psychologie vrcholového výkonu založené na vlastním výzkumu a jak posléze tuto kombinaci aplikovat na oblast podnikání.


Rating: (not yet rated) with reviews - Be the first.

Pozornost je věnována také praktickým možnostem jedince, jak svou odolnost proti zátěži rozvíjet. Dětská klinická psychologie autorů P. Irena Sobotková CSc: Katedra psychologie FF UP Olomouc. Klíčová slova: psychologie rodiny, odolnost rodiny, soudržnost a adaptabilita rodiny, princip . Proč je mentální odolnost ta vůbec nejdůležitější vlastnost špičkových hráčů? Pozitivní poker: psychologie vítězů Patricia Cardnerová.


Tato psychická odolnost je částečně vrozená, ale lze se jí…. Profesor Karel Paulík odolnost vymezuje jako „psychofyzickou . Kupte knihu Rozvíjejte u dětí odvahu, zvídavost a odolnost - Daniel J. Jaké hlavní faktory ovlivňují psychickou odolnost ? Liší se psychická odolnost mužů a žen? Specializuje se na oblasti osobní efektivity, motivace, pozitivní psychologie a ekonomie štěstí. Věnuje se zkoumání úspěchu v obchodním . Vnitřní odpor vůči situacím, které by nám mohly ublížit, se nazývá odolnost. Je-li snížená odolnost k zátěži, hovoříme o labilním člověku.


Odolnost souvisí s vůlí . Výukový kurz Chování člověka v krizových situacích Katedry psychologie Provozně. Autorem recenzované práce je profesor psychologie Karel Paulík působící na. Zvyšte svou psychickou odolnost.

Stalo se tak, že život lidí je nemyslitelný bez styku a dnes je ve velkých městech důležitá otázka, jak rozvíjet odolnost vůči stresu. Ve své práci se budu zabývat . To je zřejmě první lekce z psychologie , kterou dostane každý, kdo o něco usiluje. Jednak to pomáhá udržet duševní i celkově životní rovnováhu . Hoskovcová Simona Horáková. Schopnost zdolávat zátěž bez vážnějších poruch a nepřiměřených reakcí se chápe jako odolnost.


RESILIENSSI (PSYKOLOGIA). Vůle je mentální sval – tento malý test vám pomůže. Dobrá zpráva je, že mentální odolnost je dovednost (přesněji soubor dovedností), kterou se lze . Velmi čtivá a inspirující knížka je neocenitelným průvodcem pro každého, kdo se chce více rozvíjet a dosáhnout osobního úspěchu a spokojenosti. Tato kniha se proto zabývá faktory vyrovnávání se člověka se zátěží z psychologického hlediska na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky