pátek 9. února 2018

Kalina pražská

Letorosty jsou tenké, plstnaté. Listy jsou kožovité, podlouhlé až vejčitě kopinaté, až cm . Stálezelený keř s lesklými . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od 1Kč s .

Tato kalina dorůstá do výšky 5-3m. Není náročná na půdní typ, ale nejlépe prospívat bude, pokud jí dopřejeme živnou, . Mají svěží zelenou barvu. Jako jedna z mála pochází z českého šlechtění.


Byla vyšlechtěna před více jak lety v Praze. A i po tak dlouhé době má stále mnoho . Kalina x pražská (Viburnum x pragense).

Jedná se o stálezelenou kalinu s vysokou odolností vůči mrazu. Odrůda vznikla v padesátých letech v Praze a velmi . Květenství je celkově menší než u kaliny vrásčitolisté. Kaliny řadíme mezi nejhezčí keře do zahrad vůbec.


Fotografie jsou pouze informativní – k některým podobným velikostem u stejného druhu múže být použita shodná fotografie. Tento produkt již není na skladě s těmito vlastnostmi, ale je k dispozici v jiném provedení. Typ dřeviny stálezelený keř dorůstající. VIBURNUM PRAGENSE – KALINA PRAŽSKÁ.


Je to stálozelený, stredne vysoký ker a bielymi kvetmi kvitnúcimi od mája do júna. Kvete od-do, Duben - Květen. Adoxaceae, (dříve zimolezovité - Caprifoliaceae).


Rostliny jsou dobře zakořeněny, v humózní . Pro menší zahrady je zajímavá její velmi blízká příbuzná - kalina pražská ( Viburnum Pragense). Je to kříženec, který byl vyšlechtěn v 50. Ze stálezelených druhů je nejčastěji pěstována kalina vrásčitolistá, vzácněji také kalina Davidova a zahradní kříženec kalina pražská.

Víte, co je maklura oranžová? Patří k nim převážně exotické . Kvety sú biele, s púčikmi mierne zafarbenými do ružova. Karel Rataysky w Kutné Hofe. Pan Matég Fiffer Zpräwce . Popis a fotografie druhu Viburnum x pragense, kalina pražská , kalina pražská. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Vítejte na stránkách PRAŽSKÝ MED včelaře Jindřicha Kaliny. Včelařím na několika stanovištích v Praze a středních Čechách. Budu rá když si u mne . Nově otevřené zahradní centrum v obci Velká Dobrá. Navštivte naše zahradnictví. Naší cca let staré kalině začaly po zimě najednou hnědnout a opadávat listy.


Je cca m vysoká, hezky rozrostlá, ale vypadá jako troska.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky