pondělí 29. května 2017

Ječmen jarní termín setí

Seťové lůžko pro setí jarního ječmene by mělo být vytvořeno v hloubce – cm. Podobné důsledky pro jarní ječmen má i utužení půdy v orniční a podorniční. V České Republice je ječmen jarní v posledních letech pěstován na výměře okolo. Jde hlavně o správný termín setí , optimální výsevek, správnou šířku řádků i . Ječmen jarní má vyšší nároky na vodu.


Dlouhá sněhová pokrývka – pozdní setí.

Optimální termín setí co nejdříve, jakmile to půdní a klimatické podmínky dovolí. Při pozdním setí a horších podmínkách zvýšit výsevek:. Graf 4: Vliv opožděného setí na výši výnosu. Jarní sladovnický ječmen. Včasnost setí jarního ječmene rozhoduje o výnosu zrna.


Setí jar- ního ječmene na podzim je vizionářské opatření, které pomůže adaptovat. JEČMEN JARNÍ SLADOVNICKÝ. Je třeba zvolit takový termín setí , který je dán vhodnou vlhkostí půdy s dostatkem.

Setí doporučujeme nejlépe v agrotechnické lhůtě. ARAZZO je hybrid vhodný zejména pro intenzivní . Setí kmínu hloubka setí kmínu je v rozmezí 15–mm. Agrotechnické lhůty setí (S-sowing) a sklizně (H-harvest) hlavních polních plodin v ČR. Zdroj: ÚKZÚZ, Seznam doporučených odrůd pšenice a ječmene v režimu ekologického. Nejlepšími předplodinami pro jarní pšenici a ječmen jsou chlévským hnojem . Z obilovin na špatné podmínky reaguje především ječmen jarní a dále ječmen ozimý a oves.


Tomuto cíli přizpůsobujeme termín setí a výsevek. Termín setí : v ATL pro danou výrobní oblast. Výsevek: 5–MKS na hektar. Na kvalitě pokusu v Postřelmově se negativně projevil pozdní termín setí.


Nejvhodnější způsob setí je pásové setí - výsevné botky jsou rozšířeny. Na orné půdě dominuje pěstování jarního ječmene , který zaujímá přes 5ha. Sklizeň obilnin - optimální termín. Základním požadavkem je časný termín setí , který nesmí vést k setí do . Anotace: ječmen ozimý, jarní , setí , ošetřování.


Cukrovka (pozdní sklizeň rsp. mokrý podzim) - jarní ječmen ( jarní pšenice, hrách, brambory) - ozimá pšenice. Vynikající cena a zájem o komoditu rozhodly pro jarní řepku.

KZÚZ označen jako kmín JARNÍ. Jak dosáhnout co největšího počtu silných odnoží. Půda hraje ve všech zemědělských systémech klíčovou roli, často u ní také používáme termín jako u lidského. Pšenice - raný termín setí. Výnos jarního ječmene Bojos po aplikaci stimulátorů (provozní pokus ZOD Potěhy - Ing.


Josef Migdau). Rostlinnou výrobu tvoří tržní plodiny řepka ozimá, pšenice ozimá, triticale, ječmen jarní , mák, kukuřice a cukrová řepa. Dbají na rovnoměrné zastoupení plodin .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky