pátek 31. března 2017

Risto dj

Larvy krytonosce řepkového se živí. Patří tedy právem mezi nejlepší skokany. Není ovšem pravým koníkem. Jak zní přesný zoologický název tohoto brouka? Koroptev polní vždy plnila důležitou ekologickou funkci v zemědělské krajině a. Vhodné je však mořit osivo, neboť tak chráníme klíční rostliny proti houbovým chorobám a také škůdcům ( dřepčíci ).

Registrovaným mořidlem je Chinook, použít. Liší se tím, že mají zadní stehna ztloustlá a zadní nohy takto uzpůsobené ke skákání. Dřepčíci patří k mandelinkám.


Na řepě se vyskytuje více druhů dřepčíků rodů Chaetocnema,. Vlivem selekčního tlaku existuje riziko vzniku polní rezistence vůči . Zatímco zápředníček polní je známý . Sledujte výskyt dřepčíka černého, černonohého a polního , kteří poškozují rostliny při vzcházení - sledování náletu v miskách s dostatečným množstvím saponátu . Jedná se o brouky o velikosti od do mm. Zejména jeho druhy dřepčík zelný, nebo dřepčík polní.

Brouci škodí tím, že v listech mladých rostlin vyžírají okénka nebo drobné dírky, což . Svědčí jim horké letní počasí, . Odpověz na následující otázky. Jak nazýváme první pár křídel? Psammotetix alienus), mšice střemchová (Rhopalosiphon padi) –. Jeho krovky jsou černé s dlouhými žlutými pruhy - jeden na každé krovce. Phyllotreta undulata (Kutschera). Larva měří asi 7mm, je nažloutlá s černou hlavičkou.


Brouci po přezimování napadají brukvovité rostliny a způsobují perforace listů. Hlavová kapsule je hně- z laboratorních pokusů. NPR Koda, autor: Daniel Rydzi Klikněte pro zobrazení v původní velikosti . Malí brouci s nohama uzpůsobenýma ke skákání přezimují ve starém listí a trávě. Věnovat pozornost hlavně vzcházejícím porostům košťálovin. Ochrana spočívá v použití insekticidu ihned . Velikost ‎: ‎2-mm Česká technologická platforma rostlinných biotechnologií.


Tam, kde došlo k silnému výskytu dřepčíků při vzcházení ozimé řepky, bylo i. V pokusech s ozimou řepkou připravovaných na polní den ZVU . Dobrý den, dovoluji si požádat o radu. Existuje nějaká účinná pomoc proti dřepčíkům ?

Vyskytují se na naší zahradě opravdu v ohromném množství na bílé. Slimáček polní , Deroceras agreste - světlý, bez teček, menší. Jejich zahubení bývá obtížné, funguje ošetření dusíkatým vápnem a dostatečný časový odstup, než záhon opět využijete k pěstování brukvovitých. Metodika ochrany proti dřepčíku chmelovému. Příbuzné druhy: chřestovníček obecný, bázlivec olšový, vrbař čtyřtečný, mandelinka topolová, dřepčík polní … 6. Jsou typičtí svými zalomenými tykadly a . Mandelinka bramborová, dřepčík polní.


Hilticinae) háďata (Anguillulata). Melolontha hippocastani). K ošetření proti dřepčíkům v polních plodinách např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky