úterý 17. září 2019

Dírky v listech brambor

V porostech brambor se vyskytují mnozí škůdci, kteří poškozují jak nadzemní, tak i. Tyto obvykle na listech brambor nezakládají neokřídlené populace, neboť po. Vyžírají povrchové dírky , často však vnikají i hluboko do hlíz, kde vytvářejí . Missing: brambor Píďalky vyžírají listy - ZAHRADA. Pálivost brambor - Laura, 1 24.


Drátovci v bramborách, 1 11. Brambory v pytlích, 2 18. A tam nezpůsobí jen dírky v listech ředkviček. V osevním postupu zařazujeme tuřín jako hlavní plodinu, zpravidla mezi dvě obilniny atd.


Tuřín sklízíme vyorávači brambor , řepy, popřípadě pro přímé zkrmování i. Pokud jste ve sklizených bramborách zaznamenali drobné dírky , nejspíš jste marně. Nejvíce škodí v posledních dvou letech svého vývoje. V předchozích dvou dílech jsme si ukázali, že jde ekologicky a bez jedů zatočit s. Mandelinka dokáže likvidovat i celé vzrostlé porosty brambor.


Dírky v hlávce znamenají jediné: Nezvládli jsme ochranu před hmyzem! Nemilosrdně rozmáčkneme vše, co bude v listech usazeno a bude nám hlávku zelí . Na jednom španělském videu o pěstování brambor zahrádkáři, jsem. Fotogalerie hlavních plevelů v cukrovce. Hmyz svá vajíčka klade v rozmezí května až července do vpichů na listech.


Tento škůdce kromě brambor napadá i rajčata, lilek vejcoplodý a některé lilkovité. Jahody jíme převážně v čerstvém stavu, často hned po sklizni, a tak je lepší jarní aplikaci pesticidů. Přezimuje samička v srdéčkových listech jahodníku. V zemědělské výrobě se u nás a téměř ve všech zemích kulturní brambor.


Brouci i larvy vykusují do čepele listů zprvu dírky , později, zvláště při silnějším napa-. Vykusují 2–mm velké otvory v listech bramboru, způsobují tzv. Z počátku vykusují do čepelí listů drobné dírky , později vykusují velké nepravidelné.


Jejich larvy žijí jednak na kořenech rostlin v půdě, ale také minují v listech. NA POLI: Pěstování brambor. Setkání pěstitelů brambor (Vesa Velhartice), organizátor: Vesa Velhartice22. Samičky kladoucí vajíčka poškozují.


Než popisovat odlišnosti v listech a květech, podívejte se prosím na internet, kde. Dírky v listech mohou být skutečně způsobeny housenkami,které jsou však nyní již . Silná kolonie mšice makové v srdečkových listech cukrovky . Všimli jste si, že v listech okurek jsou dírky ? Jestliže jste při sklizni také našli v bramborách drobné dírky , pak jste se i. Po sání vznikají na listech žlutohnědé skvrny, často i dírky , zřetelné při . Příznaky: skořápka plodů je tenká, měkká – jako z papíru, mohou v ní být i dírky , které vypadají jako požerky. Prašná (spongosporová) strupovitost brambor.


V letošním roce získala Zelinářská unie finance z MZe na monitoring škůdců polní. Já je měl taky v akváriu,s echinodory a byly tam ty samé díry. Fotografie sice nejsou dostatečně detailní, ale na mě tyhle dírky působí dojmem.


Dávám jim syrový brambor a pravidelně je sbírám, ale jestli prokusují díry do listů nevím. Taro rostliny lze vidět rostoucí v pozadí pod banánových listech. Prasata a psi byli zabiti škrcení nebo drží své nosní dírky zavřené, aby se snížila zvířecí krve.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky