úterý 27. srpna 2019

Jak seříznout muškáty

Tentokrát vracejí do krajiny ohrožený jalovec. Preto je ideálny pre chladné a vlhké podmienky. Léčivé účinky jalovce znali již Hippokrates, Galenos a svatá Hildegarda. Jalovec má otepľujúcu a stimulujúcu energiu yang.


Borievka je spájaná s duchovnou očistou a silou odolávať negatívnym vplyvom.

Narušuje psychologickú stagnáciu a posilňuje vôľu. Již staří Řekové používali jalovec v boji proti epidemiím, Tibeťané k ceremoniálním účelům a na Balkáně se dodnes považuje za „všelék“. Výskyt: jalovec obecný se vyskytuje v mnoha částech Evropy a Asie, a to od nížin po horské oblasti.


Roste tedy i ve volné přírodě České . Odborná literatura uvádí tyto účinky – ledviny, revmatismus, TBC. Dále obsahuje cukr, pryskyřici, flavonoidy a vitamin C. Esenciální olej jalovec , účinky , použití. Díky tomu má jalovec antiseptické, dezinfekční, diuretické a antirevmatické účinky.

Jeho účinky jsou silně dezinfekční a antiseptické. Právě tyto plody jsou již od středověku sbírány pro své léčivé účinky. V minulosti byly jalovci v mnoha kulturách přisuzovány magické účinky.


Dále byly prokázány účinky antioxidační, antitumorózní, hepatoprotektivní a hypolipidemické. Ovšem mají i léčivé účinky. Pročišťují močové cesty, odvodňují, povzbuzují metabolismus. Jak je pěstovat, sklízet a užívat? Plody působí silně močopudně přímým drážděním ledvin a mají dezinfekční účinky.


Prohřívá, štěpí tuky a tonizuje pokožku, kterou navíc čistí, čímž zmírňuje projevy ekzému. Mexický kaktus peyote, známý pro své halucinogenní účinky , je se svými růžovými kvítky symbolem psychedelické éry. Svíčka Peyote Poem je ódou na jalovec a . Nejsou jen krásné, například jalovec má i prokazatelné pozitivní účinky na naše zdraví a je odnepaměti využíván v gastronomii. Starogermánské kmeny používaly vykuřování jalovcovým dřevem jako součást pohřebního . Delší dobu se v ČR traduje, že jalovec dráždí a poškozuje ledviny.


Zkušenosti ze zámoří ukazují pravý opak - renoprotektivní účinky. Zprávy o poškození ledvin . Liečebné účinky borievky boli známe už v stredoveku, keď Arabi .

Plody mají velmi silné dezinfekční účinky. Díky obsahu účinných látek dokáže povzbudit látkovou výměnu . Silice z jalovcových plodů má analgetické, antiseptické, protikřečové, stahující a sedativní účinky. V podobě pleťové vody je vhodný k ošetření zanícené pleti, . Snižuje hladinu kyseliny močové a kyselost v moči. Jalovcový keř září a budí respekt už z dáli.


Neboli jalovčinky jsou vhodné hlavně do těžších pokrmů. Zesiluje účinky léků snižující hladinu cukru v krvi. Nesmírně zdravý jalovec s pozitivními účinky v mnoha směrech, dokáže s naším zdravím udělat opravdu hodně, jak vnitřně, tak i vně.


Kořeněný jalovec má povzbuzující účinky , snižuje dopady stresu a je vhodný při infekčních onemocněních či zánětech. Mírní bolesti svalů a kloubů a má . Proto je ideální pro chladné a vlhké podmínky. Obsažený éterický olej jalovec je znám svými antiseptickými účinky , snižuje napětí jemných cévek v obličeji a zmírňuje otoky. Pleťové vody Original ATOK .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky