čtvrtek 13. února 2020

Padlí na hrušni

Strupovitost a padlí jabloní a hrušní. Choroba poškozuje listy, plody i květy. Napadené listy mají skvrny, které postupně . V minulém roce se objevil na listech hrušní velký výskyt rezavých fleků a v. Kdy je nejvhodnější doba k provedení postřiku jabloní proti strupovitosti, padlí nebo hrušní proti rzi hrušňové.


Zvládnutí ochrany proti strupovitosti, případně padlí jabloně dává pěstiteli naději na.

Strupatá, ošklivá jablka, a ještě smutněji vyhlížející listy i plody hrušní - to je dílo cizopasné rzi. Padlí jabloně je známo většinou jen ve svém konidiovém stadiu (Oidium farinosum Cooke). Rez na hrušních se přenáší z jalovců viržinských a jalovců chvojky klášterské, to je častý problém právě u zahra které jsou obklopené . T vývoj plodu do červnového opadu padlí jabloně s. Souprava je vhodná pro celoroční ošetření jabloní a hrušní proti strupovitosti, padlí , přezimujícím škůdcům, květopasu jabloňovému a obaleči jablečnému s . Nejnáchylnější hrušně jsou Grosdemange, Koporečka a Pařížanka. Mezi nejméně citlivé odrůdy patří u jabloní Lord Lambourne a Zvonkové, u hrušní. Výskyt rzi hrušňové je vázán na přítomnost obou hostitelů, tedy hrušně a daných druhů jalovce.


Hrušně bývají často napadány strupovitostí jádrovin, nemocí způsobující hlavně nepěkný vzhled plodů.

Ochrana proti strupovitosti a padlí je v plném proudu. Nový přípravek proti padlí a strupovitosti jabloní a hrušní. Vondrášková Tisknuto z : Agronavigátor . Příznaky padlí na jablku Padlí na mladých výrůstcích Rzivost hrušně – rez . Kontaktní a lokálně systémový fungicid s pre- ventivní a kurativní účinností. Málo kdo ale ví, že se infekce rozvíjí i během strupovitost jabloní, hrušní , postřik . Padlí se vyskytuje převážně na hrachu, okurkách, angreštu, . Pěstujeme různé odrůdy jabloní, hrušní , s různou odolností k těmto chorobám. Pokud se budete ptát, jaké odrůdy jsou citlivé k padlí , pak je . Prý se nejčastěji ptáme na divné oranžové skvrny na listech, především na listech hrušní.


Co je způsobuje a jak máme problém řešit? Rez hrušňová, nazývaná také rzivost hrušní , je způsobena. I když jste na zahradě žádný jalovec nevysadili, neznamená to, že je vaše hrušeň v bezpečí.


STRUPOVITOST JABLONÍ A HRUŠNÍ. PADLÍ BROSKVONĚ – Sphaerotheca pammosa. Postřik vybíráme s ohledem na odrůdu jabloně či hrušně. Hrušeň Wiliamsova je letní odrůda hrušní s kvalitní dužinou, vhodná pro drobnopěstitele.


Odrůda má vysokou odolnost proti padlí , ale nízkou proti chladu. Postřikový fungicidní přípravek ve formě ve vodě dispergovatelných granulí (WG) proti strupovitosti jabloně, strupovitosti hrušně a padlí jabloňovému na jabloni .

Velmi stará skupina hrušní s narůžovělou až načervenalou dužninou. Plody střední, sladké, mírně kořenité. Zraje v druhé polovině srpna, vhodná na jídlo i na. AGRO Kumulus WG je velmi účinný kontaktní fungicid na ochranu proti padlí a americkému padlí na okrasných rostlinách, jabloni, jahodníku, angreštu, révě, . Kontaktní fungicid ve formě suspenzního koncentrátu na ochranu proti padlí v. Americké padlí STOP, Rock Effect, Kumulus WG (minoritní registrace).


Agro Padlí zeleniny a okrasných rostlin STOP - g. Ortiva - postřikový přípravek ve formě tekutého suspenzního koncentrátu určeného k ochraně zeleniny, . Patří sem stromy jako jsou JABLONĚ, HRUŠNĚ , TŘEŠNĚ, VIŠNĚ, SLIVONĚ, BROSKVE,. Pozdně raný beztrný, červenoplodý angrešt s tolerancí proti padlí. Fungicid používaný k ošetření jabloní proti strupovitosti jabloně a padlí jabloňovému, révy.


BAKTERIÁLNÍ SPÁLA RŮŽOVITÝCH. Fungicidní přípravek k ochraně révy vinné, jabloně, hrušně , višně a broskvoně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky