pátek 31. ledna 2020

Obnova trávníku na jaře

Obzvláště však na jaře , kdy potřebuje zregenerovat po dlouhém a náročném zimním období. Jak tedy správně obnovu trávníku na jaře provést . Světlá, žlutá či lysá místa na trávníku mají častokrát všeobecné příčiny, které mohou. Nějaké travní osivo na dosev a hnojivo na první jarní hnojení ( podrobněji v další části článku ), křemičitý písek. Více o vertikutaci trávníku naleznete zde: Travnik -vertikutace.


Doporučení je použít travní směsi s názvem obnova nebo regenerace.

Na jaře se velmi často vyskytuje poškození od plísní. Poradíme vám, jak postupovat při renovaci trávníku a proč je pro zdraví travního. Vytvoření pevného okraje trávníku pomocí motorové frézy.


Dosev, přísev a obnova trávníku. Plošná obnova ( přísev ) trávníku. Trávník na krátko posekáme, velmi důkladně vyčistíme trávník od vegetačních zbytků , odumřelého. Mohu použít podzimní trávníkové hnojivo na jaře ? Aros osiva obnova trávníků.


AROS-osiva vám přináší instruktážní video o tom jak dokonale zregenerovat a obnovit trávník na jaře.

Pořádně pročesat trávník, provzdušnit kořínky, to je práce na jaro i na podzim, pokud chcete, aby tráva dobře. Jarní oprava, obnova a regenerace trávníku. Zima dává trávníku pořádně zabrat, a tak je na jaře potřeba zelený porost „ uzdravit“, aby dále sloužil mimo jiné i jako okrasa naší zahrady. Pro vyváženou výživu a dobrý zdravotní stav trávníku nesmíme zapomínat na pravidelný přísun živin.


Působí na něj mnoho negativních faktorů jako jsou výkyvy teplot, sněhová pokrývka, mrazy, plísně. Proto je na jaře důležité věnovat trávníku zvýšenou . Právě brzy na jaře ale většinou zjistíme, že během zimy vznikla holá místa nebo. Možná by to stačilo, kdybyste trávník zakryl už letos na jaře. Jedna z prvních prací, které na jaře na trávníku provádíme, je jeho utužení válcem (uválení).


Máme-li krtka na zahradě, máme navíc kupky zeminy na trávě, které rozhrábneme hráběmi. Do podzimu jsme založili skoro hektarů nových trávníků , celkem tedy již. Na prvním místě stojí samotná obnova trávníku za pomoci hrábí, kterými z trávy vyčešete a odstraníte stařinu, tedy zbytky listí a všemožných . Na trávníku je možno pozorovat zřetelné úletové otvory dospělců hmyzu,.


Při rozsáhlém poškození, které ale nebývá časté, je nutná totální obnova. Po rozhrabání hromad a případném dosetí trávník na jaře poměrně rychle regeneruje. Pečlivě vybraným složením je zajištěna rychlá obnova trávníku a při.


Trávníková plocha osetá VALAŠKOU se začne na jaře zelenat cca o dní dříve, oproti . Všechny se v plném rozsahu projeví až na jaře a kvalitě její provedení bude jarní obnova trávníků a také letní výdž trávníku odpovídat. Založení trávníku výsevem a pokládkou trávníkových koberců na podzim.

Náhrady trávníku i na zátěžových plochách zahrady. Dosít je vhodné zejména po vertikutaci a to buď na jaře , nebo na podzim. Dosetí trávníku – obnova trávníku. V těžkých půdách doplnění křemičitého písku.


Přestože práce již skončily, pracovníci společnosti Zahrada Olomouc, která zakázku realizovala, se do Smetanových sadů na jaře musí ještě . Celkově práce na obnově největšího klatovského parku trvaly čtyři roky. O tom jsme psali v minulém článku, ale jak se chovat k trávníku v zimním období, abychom mu neublížili a na jaře byl opět ve skvělé kondici? Aby se váš trávník zelenal, potřebuje kromě zálivky, hnojení, pravidelného sekání také na jaře vertikutaci neboli provzdušnění. Ten se dá pořídit nebo půjčit, není .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky