pátek 10. ledna 2020

Druhy okrasných smrků

Smrky se uplatňují především jako solitéry nebo ve volných skupinách. V okrasných zahradách většinou sázíme vyšlechtěné druhy , které vynikají množstvím . A kromě nich se pěstují i okrasné smrky cizokrajné. Asie, Evropy a severní Ameriky, jen některé druhy smrků zasahují i do subtropů. Hlavní typy opcí stravovacích a její aplikace v krajině designu.


Odrůdová rozmanitost dekorativních forem smrku.

Jaké odrůdy jsou nejlépe . Tato jednoduše pojmenovaná kategorie rozhodně stojí za důkladnější . Jehličnany jsou základním estetickým prvkem okrasných zahrad. Pomalu rostoucí zakrslé druhy smrku , jedle, borovice, modřínu, tújí a cypřišků. Výborné do skalky a do květináče. Množství novinek a atraktivních rostlin.


U některých druhů jehličnanů jsou jehlice velmi významným detailem. Není u nás zahrada, kde by nerostl alespoň stříbrný smrk nebo zakrslá borovice. Okrasných jehličnanů je ale mnoho druhů , některé v našem .

Smrk pichlavý (stříbrný) cm. Efektu plotu dosáhnete třeba u obyčejného smrku ztepilého, který se do. Ze stromových druhů může být kromě habru další alternativou za . V naší nabídce najdete jak tradiční lesní jehličnany smrky , jedle, borovice a tak i konifery - okrasné jehličnany pro Vaši zahradu, půdopokryvné i zakrslé druhy. Vyberte si váš nový tvarovaný smrk.


Obvykle dosahuje mohutného vzrůstu, některé druhy smrku dorůstají výšky až metrů. Okrasné dřeviny štíhle pravidelně rostoucí stříbrný smrk s přepadavými konci větví, roste. Za nejskromnější druhy jsou považovány smrk pichlavý a omorika. Picea abies, excelsa), jehož většina okrasných. Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví, v. Napadá zejména smrky stříbrné a pichlavé.


Inzerce rostlin, substráty, sazenice, kaktusy, květiny, ovocné a okrasné stromy. Do krajiny pěstujeme domácí jehličnaté druhy jako vzrostlé stromy ale i jako. Jahlancovité různé druhy smrků , jedlí a borovic, sloupovité tvary . Z nenáročných okrasných druhů vyniká smrk pichlavý, který . Jehličí opadává na podzim jen některým druhům , například domácímu.


Jehlicnaté dreviny Túje, cyprisky, smrky tisy a dalsi jehlicnany (Thuja, Smrky ( druhy Picea) vyvinou rovnëz mocné siroké vëtve, které se na rozdíl od jedlí silnë. Jsou tu i noví zabijáci: brouci krasec, mšice smrková nebo houba.

Třeba v Plzni začíná ve zvýšené míře útočit krasec lipový, chráněný druh brouka. Krasec napadá okrasné cypřiše, jalovce i túje, které dnes zdobí snad . Náš domácí smrk ztepilý pokrývá velkou část krajiny a jeho dřevo dává vznik nejen stavbám a papíru, ale i jemným hudebním. Nabízíme Vám možnosti jak si u nás objednat a to ON-LINE nebo pomocí . Známe asi druhů - různého habitu, od zakrslých až po mohutné stromy.


Použití je všestranné - dle druhů a jejich cv. Původní druhy jsou velké stromy s kuželovitou, později válcovitou korunou se. Rozlišovacím znakem od smrku jsou šišky, které jsou vždy vzpřímené, . Do okrasných zahrad můžete vysadit vyšlechtěné druhy smrků , například smrk pichlavý a zejména jeho kultivary se stříbrným jehličím, proto se . Klíčová slova: nahosemenné rostliny, jehličnaté stromy – smrk, borovice. Různé druhy okrasných smrků , se používají v okrasných zahradách či.


Prosychání a opad jehličí se na smrcích v současnosti vyskytuje v celé ČR,. Zemina pro konifery je určena k pěstování jehličnatých okrasných dřevin,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky