čtvrtek 19. prosince 2019

Padání klíčících rostlin

Nejčastějším příznakem je vodnatění a postupné černání kořenového krčku mladých rostlin. Kořenový krček se v místě napadení zužuje, rostliny se sklánějí k. Stejně jako pro pěstitele znamená každý nový centimetr na předpěstovaných semenáčcích velké nadšení, představuje padání klíčních rostlin. Pozor na padání klíčních rostlin.


Začíná období prvních výsevů květin a některých zelenin. Právě ty nejpěstovanější letničky mají dlouhou .

Problémem bývá padání klíčních rostlin , které pro pěstitele představuje doslova katastrofu. Existují však možnosti, jak tomuto problému . Jarní výsevy zeleniny a také mnohých choulostivých druhů květin jsou nejnáchylnější k chorobám především v prvních fázích svého života. Padání klíčních rostlin. Používá se k ochraně klíčících semen, sazenic, řízků, cibulí a rostlin před napadením . Moření osiva (omezení napadení klíčících a vzcházejících rostlin z půdy).


Konec ledna a počátkem během února už můžeme vysévat semena rostlin, které. Přímo do půdy můžete vysévat celou řadu druhů.

Potíže při výsevech u klíčících rostlin jsou způsobeny chorobami, které způsobují padání klíčních (tj. vyklíčených) rostlin. Jde především o houby, vyskytující se v . Poměrně rozsáhlý sortiment bylinek a léčivých rostlin se prodává buď. Po přesazení rostlin nedoporučujeme vystavovat rostliny přímému slunečnímu.


V takto vyhlehčeném substrátu se bude lépe dařit i druhům rostlin citlivých na padání klíčících rostlin nebo na delší zamokření půdy. Nemělo by potom dojít k tzv. Supresivní výsevní substrát je připraven ze směsi vytříděné světlé a tmavé rašeliny s upravenou pH reakcí a perlitem.


Tyto fytopatogenní houby způsobují padání a odumírání klíčících a vzcházejících rostlin , a proto používání výsevního substrátu, obohaceného o antagonistický . Houby obsažené v půdě a na povrchu semen vyvolávají hynutí klíčících semen. Později při vzejití semenáčků mohou vyvolat odumírání a hnilobu kořínků a . Známé a obávané je padání klíčících rostlin cukrovky nebo máku. Porosty leguminóz, hrachu, sóje ale také jetele, vojtěšky jsou často velmi . Zástupci nejdůležitějších chorob:. Díky větší propustnosti zajistíme rychlé osychání povrchu půdy a omezíme tak nebezpečí padání klíčících semenáčků způsobené infekcí různými plísněmi . Nakonec jsem ještě přihodila supresivní substrát pro výsev a množení Forestina- profík s účinkem proti padání klíčících rostlin. Klíčení sklerocií v půdě, popřípadě trvalého mycelia v nažkách, působí padání klíčících rostlin slunečnice.


Hlavním infekčním obdobím jsou fáze šesti listů a fáze.

Ihned po pikýrování rostlinky ošetříme PREVICUREM, nebo jiným přípravkem proti padání klíčících rostlin. Pythium a Phytophtora nebo kořenomorkou Rhizoctonia. Se živočišných škůdců nejčastěji napadají listy a . Velice důležitá je okamžitá aplikace Previcuru či jiného přípravku proti padání klíčících rostlin.


Rostlinky jsou náchylné na padání klíčících rostlin , doporučuje se pěstovat je přímo ve volné půdě. Dařit se jim bude v lehčích, písčitých půdách, na slunném . Přesto se desítky rostlin vyskytují zejména podél řeky Ohře u silnic a na městské. Systémový fungicid k ochraně proti půdním i listovým chorobám způsobených pravými plísněmi - padání klíčících rostlin , nekrózy kořenů, pat stonků a listů rostlin .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky