úterý 19. března 2019

Postřik jabloní v květu

V druhé polovině února, pokud nemrzne provedeme 1. Stříkáme proti moniliovému úžehu v době květu u meruněk a višní Rovralem. Květen : pokud nepěstujeme pouze rezistentní odrůdy jabloní , pokračujeme v . Zkusíme si říct, jak pěstovat jabloně , abychom se mohli hrdě hlásit třeba do. Může napadat jabloně již před květem , v době květu i po odkvětu, kdy . První postřiky ovocných dřevin se provádí ještě než naraší pupeny.

Strupovitost je houbovou nemocí, která napadá listy, květy i plody. Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky , a ošetřit tak ovocné stromy. Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících. Odrůdy jabloní , náchylné na strupovitost, je lepší nepěstovat.


Preventivně se provádí postřik přípravkem Baycor 25WP těsně před květem a ihned po odkvětu. Postřiky patří k zahajovacím pracím nové sezony na zahradě. Okrasné jabloně , nenáročné krásky s dekoračním charakterem. Další potom v době květu , či na jeho konci atd.


Postřik po květu pomáhá chránit strom před škůdci.

Po půl měsíci po květu jabloní je třeba zpracovat jeho korunu kapalinou Bordeaux, síranem železnatým,. Právě v době květu ovocných stromů téměř každoročně hrozí pozdní mrazíky. Další (poněkud účinnější) možností je lehký postřik stromů v . Velmi citlivé jsou květy jak ve stadiu poupat, tak v plném květu. Další možností, poněkud účinnější, je lehký postřik stromů v okamžiku, kdy . Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení. Před květepřípravek na ochranu stromů před pozdním jarním . Zkušební postřiky se provádějí jen za bezvětří.


Jabloně : V zimě a na jaře: vpadlé, popraskané partie kůry (léze). Důležitý je důkladný postřik , doslova omytí stromů, kdy kapalina stéká po větvích. Samostatnou kapitolou je moniliová spála květů a výhonků, a to zejména u . V době maximálního rozkvětu jabloní je vhodné v této sérii postřiků z. Především v době květu a násady plodu ovocných druhů téměř. Na na jádrovinách, škodí v tomto období zejména padlí jabloně ,. Pokud se přemnoží již v době květu může poškodit odrůdy náchylné ke rzivosti:.


Ošetření je třeba provádět zblízka, větším objemem postřikové jíchy a pod . Nebo provést postřik na nerozkvetlé květy O,Boraxem,tak aby tento mohl zaschnout. V oblastech, kde mladé plůdky jabloní po odkvětu pravidelně poškozují . V době květu ovocných stromů každoročně hrozí nebezpečné.

Proto se u nás asi sotva ujmou tzv. Lehký postřik stromů děláme v okamžiku, kdy jsou ohlášeny teploty pod nulou. Jabloň domácí (Malus domestica) je ovocný strom z čeledi růžovitých. Ochrana postřiky – použití měďnatých přípravků, bóru, dva tři dny. U většiny odrůd jabloní zmrznou květy při teplotě -2°C.


Dále máme na zahradě třešně a meruňky. Ty trpí především na moniliovou spálu květů a větviček. Na tu platí postřik zvaný HORIZON 2EW.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky