úterý 5. února 2019

Jak se starat o pazitku

Pažitka je jedna z prvních jarních bylinek. Svojí jemnou štiplavostí skvěle dochutí například pomazánky, saláty. Jak a kdy zasadit pažitku?


V květináči vydrží v bytě čerstvá do . PROSÍM O RADY, ABY MI DLOUHO VYDRŽELY TY ROSTLINKY.

Koupila jsem je v obchodě, mají na sobě ještě ten igelitový obal okolo. Péče o byliny v květináčích se ale od té na zahradě nebo zahrádce liší. Pažitku pro pěstování v bytě buď vyséváme, nebo ji kupujeme již předpěstovanou.


V supermarketu jsem si koupila bazalku a po pár dnech mi uschla, napsala čtenářka do redakce Hobby. Pokud nať zaschne, pažitku nevyhazujeme, suché listy ostříháme a rostlinu dáme na. Oštipujete listy bylinek a pak vám zůstávají jen holé stonky?


Your browser does not currently recognize any of the video formats.

Stevia rebaudiana, sladit se dá i bez. Následující článek vám poradí jakou odrůdu pažitky můžete pěstovat a jak pěstovat pažitku v květináči. Dočtete se o příznivých účincích pažitky . A popíšeme si i chyby, kterých se možná dopouštíte. Za péči se Vám odmění trsy svěže zelených listů jemně cibulové chuti, kterými lze . Pažitku můžeme ponechat v truhlíku, nebo ji vysadíme na záhon. Jen je potřeba ji celkem často stříhat, jak už psala Joanee, roste jako ďas a pak . Vypěstujte si pažitku ze semínek.


Nebo můžete koupit pažitku již vzrostlou v obchodě a potom ji přesadit do většího květináčku nebo kyblíčku s dírkou ve dvě. Když se o ni budete dobře starat , může vydržet až do podzimu. Napište mi, jak se vám s pěstováním pažitky daří!


Nevím jak vy, ale já už letos koupila pažitku pětkrát a pokaždé se do týdne. Musím přiznat, že tahle pažitka dva dny po ostříhání vyrostla o. Milovníci české kuchyně si takto snadno vypěstují petržel, pažitku či. Bylinky již rostou, jak se o ně starat ?

V tomto článku si řekneme základní informace o pěstování bylinek právě na balkoně. Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Pokud máte balkon nebo zahrádku, dozvíte se , jak o ně pečovat přes sezónu . Nebo se vám líbí bylinkové květináče rozmístěné po zahradě? Jenže vás letos opět brzdí.


Ještě před pár lety jsem toužila mít doma aspoň pažitku a bazalku. Neobejdou se bez nich polévky, saláty, ani hlavní jídla. Hodí se do zálivek nebo třeba na přípravu domácího bylinkového másla. Teplota v kuchyni bývá mnohem vyšší a neustále o několik stupňů kolísá.


Univerzální rada, jak často zalévat, však neexistuje. Můžete si je vypěstovat také. A jak vůbec s pěstováním bylinek v květináčích začít a co vše k tomu potřebujete? O vhodných květináčích jsme si již něco řekli.


Máte na zahradě či na balkoně byliny, a nevíte, jak se o ně přes zimu. Jedná se zejména o petržel, pažitku , tymián, mátu, estragon, šalvěj, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.