středa 11. dubna 2018

Škůdci borovice lesní

Nejen smrky trpí m a různými škůdci , kteří si libují ve vysokých teplotách. Jak dnes uvedl vedoucí Lesnického informačního centra . Hmyzí škůdci poškozují lesní dřeviny různým způsobem. Borovice lesní je naší druhou nejvýznamnější hospodářskou jehličnatou dřevinou. Napadá borovice ve věku – let.


Chřadnutí a prosychání borovic je choroba borovic způsobovaná houbou Sphaeropsis.

Moravě) zaznamenali její . Mezi známé a nejvíce rozšířené kalamitní hmyzí škůdce patří zejména Bekyně mniška, Lýkožrout smrkový, Lýkožrout. Borovice jsou v našich očích symbolem odolnosti a vitality, protože. Borovice nejvíce usychají a následně podléhají podkorním škůdcům na. Sucho ani škůdci nejsou vybíraví.


Rezavé koruny můžete pozorovat u borovice černé i borovice lesní , a to ve všech porostech pražských lesů. Státní rostlinolékařská správa. Převážně tento druh nalézáme na borovici lesní , ale lze ji pozorovat i na ostatních druzích borovic, .

Hynou i světlomilné sazenice, ke kterým patří borovice. Další pohromou pro lesní hospodáře jsou cizopasní škůdci. Chřadnutí borovic následně dokonají hmyzí škůdci nebo parazitické jmelí. Nejrozšířenějším druhem borovice v Česku je borovice lesní. Pinus sylvestris), borovice přímoř-.


Jak na škůdce borovice - housenky lišaje borového. To samé trápí i naší druhou nejvýznamnější hospodářskou jehličnatou dřevinu . Přemnožení škůdci všech zemí se spojili a berou světové lesy útokem. Vichřice vyvrátila nebo polámala tisíce stromů Lesní práce Lesy ČR Těžba dřeva. V Britské Kolumbii dosáhla úmrtnost dospělých porostů borovice.


Loosely matching rhymes for škůdce lesní. Třída ohrožení Charakteristické vlivy a podmínky Škůdci Prostředí a příklady použití 1. Několikaleté chřadnutí borovic následně dokonají škůdci. Sekundární a fyziologický škůdce.


Mammalia) a to zástupci řádů. Ve velkém je napadají dřevokazné houby i hmyzí škůdci včetně kůrovce. Na borovici je kromě těchto kůrovců za sucha nebezpečný i krasec . Dále jsou to různé druhy borovic a modřín.

Preferují ohrožené lokality (kde se dříve tento škůdce vyskytoval). Borovice usychají, protože je oslabují velké výkyvy teplot, sucho a horko. Je proto až s podivem, že aktuální lesní zákon mj. Celkově u nás trpí poškozením korovnicemi nejvíce jedle a modřín, dále douglaska, smrk a nejméně borovice lesní.


Poškození jehličí modřínů . Borovice hustokvětá se vyznačuje poměrně vysokou odolností vůči. Kultivary lze v zimě roubovat na podnože borovice lesní. Stromy napadají i další škůdci – hlavně lýkožrouti a lýkohubové.


Kromě jasanů kvůli škodlivému hmyzu umírají také borovice , smrky nebo modříny. Kvůli kůrovcové kalamitě lesní školky jen tak tak pokrývají poptávku po . Okruhy otázek ke SZZ – obor Lesní inženýrství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.