středa 8. listopadu 2017

Vřesovec pěstování

Barva květu ‎: ‎bílá, růžová, vínová, purpurová, č. Náročnost pěstování ‎: ‎Není náročná na pěstov. Kdy hnojit, řezat a jakou půdu. Populaci vřesu zastupuje pouze jeden druh – vřes obecný (Calluna vulgaris), rostoucí na rozsáhlých plochách Evropy. Vřes: Pěstování od A do Z. Původní vřesovec (Erica carnea) kvete od prosince do jara v červenorůžové barvě z.

V našich klimatických podmínkách se dá na otevřeném prostranství celoročně pěstovat jen několik málo otužilých druhů, jako je vřesovec. Vděčné dekorativní rostliny v barvách od bílé až po temně fialovou můžete pěstovat v balkónových truhlících během celého roku. Stanoviště pro pěstování by mělo být světlé až slunné. Ve stínu ale roste řídce a špatně kvete.


Navíc se výborně hodí i pro pěstování v nádobách včetně truhlíků. Pokud mluvíme o vřesovci, máme na mysli drobné a stálezelené. Mohou zdobit balón, terasu či zápraží po celý rok.


Vybrat si můžeme z bezpočtu druhů vřesů a vřesovců , azalek a rododendronů, které se liší barvou květů i dobou kvetení.

Pokud potřebujete do zahrady půdopokryvnou rostlinu, vsaďte na vřesovec. Pokud jim poskytneme správné podmínky, můžeme je pěstovat na. Pokud jde o stříhání, vřesy se doporučuje stříhat na jaře, vřesovce pak . Vypadají pěkně po celý rok a nevyžadují mnoho péče. Jeho latinské jméno je Calluna vulgaris . Jak na správné pěstování vřesovce. Původní druh rozšířen v oblatech středních a východních Alp.


Z letních vřesovců pak u nás můžeme pěstovat druhy Erica tetralix, E. Erica darleyensis, česky vřesovec darlejský, je keř řadící se do čeledi. Na obsah vápna si dejte obzvláště pozor – vápno totiž vřesy i vřesovce doslova nesnášejí. Pokud se rozhodnete pěstovat vřesy v truhlíku, . Do Evropy byly přivezeny překrásné vřesovce na sklonku 17. Naše podmínky vyhovují pěstování asi sedmi . Květy vřesu mají napomáhat udržení vitality a mládí, bílý vřes je symbolem štěstí. Při pěstování vřesu se musíme držet.


Nízký bohatě kvetoucí vřesovec s růžově fialovými zvonkovitými květy. Pěstování : Vyžaduje slunné stanoviště a propustnou humózní půdu a nesnáší .

Kdy a jak se stříhá vřesovec ? Podzimní vřes je také nádhernou ozdobou skalek nebo zahradních vřesovišť a jeho pěstování zvládne i zahradník začátečník. I když se vám nepodaří na balkóně vytvořit vřesoviště, přesto můžete vřes v květináči nebo v truhlíku úspěšně pěstovat po dlouhou dobu. A tak není divu, že ho poměrně rádi pěstujeme. Návod na pěstování vřesů.


Dobře se k němu hodí i břečťan nebo barvínek. Mají totiž spoustu předností. Vres alebo erika kvitne až do neskorej jesene, preto v tomto období zdobí nejednu záhradku či balkón. Ako sa o tieto rastliny starať, aby .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.