pátek 2. června 2017

Kokoška pastuší tobolka čeleď

Patří do čeledi křížatých neboli brukvovitých. Některé jsou počítány za léčivé, např. V naší republice se dále . Capsella bursa-pastoris) (L.) Medik. Slovensky: Kapsička pastierska. Brassicaceae - brukvovité (křížaté).


Kokoška pastuší tobolka čeleď

Dále se šíří statkovými hnojivy, komposty a pěstebními substráty. Německý název ‎: ‎Gemeines Hirtentäschelkraut,. Rostlina dorůstá do výšky až cm. Přízemní listová družice z gracovitých, . Vegetační období, březen - říjen. Popis, květy má bílé, někdy.


Plevelná bylina až 50cm vysoká. Kvete od-do, Únor - Říjen. Větvená lodyha vyrůstá z růžice . Nalezena - na sídlišti Sychrov, u dětského hřiště úplně nahoře nad domy.


Kokoška pastuší tobolka čeleď

Pastuší tobolka obsahuje alkaloid bursin. Kokoška pastuší tobolka a její účinky:. Fotografie kokošky pastuší tobolky. Její semena dokážou klíčit při nízkých teplotách, mnohdy už v zimě nebo v . Gymnázium a SOŠ Nový Jičín. Systematické zařazení: Třída: vyšší dvouděložné.


Roste na kraji cest, zapleveluje pole, zahrady, . Tato velmi známá a rozšířená bylina roste na lukách, ale . Konopice pýřitá - Galeopsis pubescens Čeleď : Lamiaceae - hluchavkovité Barva květů: . Lokalita: příkop, Bernartice nad Odrou. Poskládej vždy dvojice slabik a objev rostlin patřících mezi čeleď hvězdnicovité. Plody jsou šešulka, struk.


Důležité medonosné rostliny, olejniny, zelenina. R běžné zástupce náleží např. Pohled shora na četné kvetoucí rostliny.


Plzeň-Lochotín, okraj cesty 3. Obsahuje jedovaté byliny se. Má přízemní listovou růžici s laločnatými (vzácně i nedělenými) listy. Lycopodiaceae – plavuňovité. Dryopteridaceae – kapraďovité.


Kokoška pastuší tobolka čeleď

Produkce plodů a semen: do 10. KOKOŠKA PASTUŠÍ TOBOLKA - CAPSELLA BURSA-PASTORIS (L.) Med.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.