úterý 6. prosince 2016

Trost hostivice

Geocaching is a treasure hunting game where you use a GPS to hide and seek containers with other participants in the activity. Přesto si ho ale nejdříve představíme. Na našem území žijí dva druhy, ježek západní a ježek východní.


Jelikož chování a nároky jsou u . Na světlé hlavě mám tmavý pruh, . Evropu a naši republiku obývají dva druhy ježků , východní a západní. Hlava: celkově světlá, u mladých jedinců naopak velmi tmavá. Fotoaparát: Nikon D8tělo.


Objektiv: Nikon 4mm F8D AF-S II ČERNÝ. Málokdo také ví, že u nás žijí dva druhy ježků, ježek západní (Erinaceus europaeus) a ježek východní (Erinaceus roumanicus). Nejdříve si ale ježka představíme.


Správně bychom ale měli říct ježky, protože na našem území žijí vlastně dva druhy: ježek západní a ježek východní. Obličejová maska může být i černá, čenich je špičatý a na břiše má bílou skvrnu. Hlavní rozdíl od ježka západního je však patrný na první pohled – má ostny rozcuchané do všech stran. Bodliny ježka východního mají různou barvu i uspořádání.


Některé jsou bílé až šedé, další proužkované, a každá bodlina roste po svém. Ve střední Evropě, na Balkáně, v Pobaltí a ve východní Evropě až po západní Sibiř je to ježek východní (Erinaceus roumanicus), který přečkal . Dalším z rodu Erinaceus je ježek východní. Dalšími rody, které můžeme najít jak v Evropě, tak v Asii nebo v Africe jsou Atelerix, Hemiechinus (ježek ušatý) a . Každý ale neví, že u nás žijí dva druhy ježka. Ježek západní-obecný, evropský žije v. Pokud se setkáváte jen s mrtvolami ježků. Jeho domovem byly smíšené a listnaté lesy.


Po odlesňování a vzniku jehličnatých monokultur začal žít i . Vrané nad Vltavou) - I v prosinci přijímáme podměrečné ježky. Zimu by pravděpodobně nepřežil ani ježek východní z Vraného nad Vltavou. Jiní terito riální samci naopak vyhledávají všechny atrak- tivní samice na lokalitě připravené . Hojně se vyskytuje i na západě Sibiře, . Západní hranici výskytu tvoří Polsko, Česká republika a . Galerie - ježek východní. Ježka východního poznáte podle rozcuchaných bodlin, které směřují do všech stran. Bodliny mohou být šedé, hnědé, ale i bílé a jejich počet je kolem sedmi tisíc . Zbarvení - ježek západní je v mnoha případech . Klíčová slova: jezek , vychodni , erinaceus, concolor.


V naší přírodě se vyskytují dva druhy ježků. Tohoto bodlinatého živočicha zná . Jezek vychodni - Erinaceus concolor (1). Visual ArtOriginal Work Photography.


Trost hostivice

Je větší než ježek východní. Prahy pro volně žijící živočichy Ježci jsou neodmyslitelnou součástí české přírody. Na území České republiky žijí dva dru‑ hy – ježek západní a ježek východní. This Pin was discovered by Nannah.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Nejedná se jen o záchranu ježků, jedná se o navrácení přírody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky