pondělí 5. prosince 2016

Olověnec řez

Jedna z nejkrásnějších modře kvetoucích rostlin, to je Olověnec. Uchvátí vás zejména svou unikátní modří květů a také svou dlouhou dobou… Pokračovat ve . Keříky či stromky se v nádobách běžně pěstují už po dvě století. Krásky v barvě blankytu, kalokvět i olověnec , pocházejí sice z cizích. Víte, že květy olověnce jsou lepkavé, a proto rostlina nese i lidový název „lepivej Honza“? Mezi květiny vhodné k řezu patří i astry (Zdroj: Depositphotos) . Fantastické letní květy v nebesky modré barvě.


Dlouhá doba květu od července do prvních mrazů. Miluje slunné stanoviště. Plumbago auriculata - olověněc značka zahradnictví . Hlubší řez je možné provést jen při přesazování a poté se odstraní . Rostlinu můžeme bez problému také po celý rok tvarovat řezem , krásně obráží i po . Na jaře ho trochu ostříhám, ale ne moc, při příliš silném řezu se pak ochuzujeme o bohatost . C, ale lepší je přezimovat za - 10°C. Doporučuje se každoroční řez. Zmlazovací jarní řez — Polopatě, Jarní zmlazovací řez někdy nepotřebují jen stromy, ale může se týkat třeba i šalvěje nebo levandule.


Intenzitu květenství ovlivní jarní řez. Olověnci postačí světlé místo a teplota okolo °C, zaléváme mírně. Zobrazit v plné velikosti.


Přes léto dostatek vody a pravidelné přihnojování možný zpětný řez. Hluboký řez provedeme až na jaře, kdy by naopak bylo jeho opomenutí. Ceratostigma willmottianum - Havlis. Podle této vlastnosti se mu také říká lepivej Honza.


Dříve se tato rostlina používala jako léčivo při otravách olovem,od toho název olověnec. V jarním období vás bude čekat hlavně udržovací řez , kterým rostliny zmladíte . Dobře snáší řez i občasné zmlazení do. Atraktivní opadavý keř pocházející z Číny, který na chráněném místě může dosáhnout výšky až m. V podzimním období kvete nápadnými modrými květy.


Tento řez je vhodný nejen pro druhy, které kvetou opakovaně, ale také. Víceleté rostliny jako je olověnec , druman, ibišek, citrusové rostliny či . Olověnec se dá pěstovat ve formě stromku nebo jako soustava. Vydatné kvetení podpoříte pravidelným řezem v dubnu.


Tento polokeř dorůstá výšky a šířky přibližně 5–m, ovšem v bytech ho udržujeme řezem mnohem menší. Atraktivní trvalka s nepřehlédnutelnými shluky malých květů tmavě modré až fialové barvy. Stanoviště třešní, roubování a postupný řez třešně.


Ten olověnec závidím, už jsem to psala myslím u Ivany, že mi vždycky zatím zašel a tak moc se mi líbí. Stokésia - trvalka k řezu lila barva podobná chrpě, výška asi cm. Je to keř s plazícími se větvemi, pocházející z Jižní Afriky.


Ideální je odebrat řízky při jarním nebo podzimním řezu , kdy výhony . Tento fat ale není zase tolik na škodu, po jarním hlubokém řezu růže. Výsadba a řez keřů a lián. Tento otužilý olověnec vykvétá v polovině či ke konci léta množstvím drobných, sytě modrých květů o pěti.


B čtenářů, Zlatice - řez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky