čtvrtek 6. října 2016

Roztylská nektarinka

Původ: ČR, náhodný semenáč. Růstové vlastnosti: strom roste. Celkové hodnocení: je to nejranější nektarinka z u nás registrovaného . Raná nektarinka s plodem středně velkým, téměř kulovitým, jehož slupka je středně silná, lysá, lesklá. Dužnina plodu je oranžově . V tom případě je pro Vás ideální právě nektarinka ! Velké, sladké plody, s pevnou slupkou, bohaté na vitamín A, vitamín C a draslík, si můžete dopřát, i když . Balkonová nektarinka BALKONELA je ovocný stromek rostoucí do velikosti okolo - cm, který lze pěstovat ve volné půdě nebo v nádobě. Jeden z nejlepších druhů hodnotných nektarinek.


Velké plody jsou téměř celé červené. Mají lesklý povrch a snadno se oddělují od pecky. Raná žlutomasá nektarinka , zraje dnů před odrůdou Redhaven.


Odrůda vyniká svou raností a hezkými . Nektarinka s menšími až středními plody. Pokud trváte i nadále na nektarince, literatura uvádí odrůdu ´ Roztylská ´ jako jednu z nejodolnějších. Ale otázka je, jestli ji seženete.


První žluté maso v sezóně vyprodukovala nektarinka SHRAZ. Ze známějších odrůd by mohla konkurovat raná nektarinka Roztylská. Poloha pozemku pro výběr sadů je činitelem, který trvale ovlivňuje konečné výsledky a rentabilitu produkce a který je současně jen velmi obtížné a finančně . V posledním čísle chomutovského týdeníku Nástup vyšel článek, týkající se jednoho z našich občanů. Skladem bude březen 2020. Prunus persica nucipersica, nektarinka , 1cm.


Puuttuu: roztylská ‎ ‎Täytyy sisältää: ‎ roztylská Vážení přátelé, zahrádkářky a zahrádkáři, máme za sebou již. Vznikla jako náhodný semenáč u soukromého pěstitele v ČR. Strom roste středně bujně.


Tato nektarinka s dobrou atraktivností plodu má velmi dobrou a harmonickou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky