úterý 9. srpna 2016

Hrušeň lucasova

Vyžaduje kvalitní půdní . Jedná se o zimní odrůdu . Chuť je velmi jemná, šťavnatá, nasládlá a mírně aromatická. Dozrává v polovině října, . Růst je středně bujný, koruna široce kuželovitá, zahuštěná plodonosným obrostem. Lucasova je zimní hrušeň pocházející z Francie. Charakteristika a pěstování. Plod je velký, protáhle . Konzumní zralost je však až v průběhu . Slupka hladká, žlutozeleně zbarvená s růžovým líčkem.


Hrušeň lucasova

Původ: Francie, náhodný semenáč. Vzrůst: středně bujný, nepravidelně rozložitá koruna. Zrání od poloviny října,skladovatelnost do února. Pokud to není jediná hrušeň široko daleko, tak to neřešte.


Naopak, i kdyby byla výborným opylovače a poblíž nerostla jiná odrůda, nebylo by jí to nic platné. Odolnost: Vyšší proti zimním mrazům,proti strupovitosti střední, citlivější je na jarní mrazíky. Proti škůdcům je dosti odolná Velmi. Slupka je hladká, lesklá, základní barvu má zelenožlutou, překrytou načervenalým líčkem ve formě.


Hrušeň lucasova

LUCASOVA původní raně zimní hrušeň , podnož kawkazská, čtvrtkmen, prostokořenná sazenice. Byla náhodně nalezena jako spontánně vzniklý semenáč v lese nedaleko Blois – ve . Velikost : B - rostliny úměrně větší a starší (=9Kč). Sklízí se v polovině října, konzumně dozrává v listopadu, skladovat se dá až do ledna. Zimní velkoplodá máslovka. Williamsova je ovocný strom, kultivar druhu hrušeň obecná z čeledi růžovitých.


Velkoplodá zimní žlutá odrůda máslovka, s kvalitní máslovitou dužninou pro přímý konzum i zpracování - vhodná na moštování ! Pomůžeme Vám najít to, co hledáte. Hruška je velká protáhle. Nenáročná zimní odrůda hrušně vhodná i do vyšších oblastí. Nevíte si rady se zahradou?


Hrušeň lucasova

Po ořešáku vlašském je hrušeň v našich podmínkách druhý nejdéle se . GOLDEN DELICIUS čk (MM106). Porovnání nabídek hrušeň v českých internetových obchodech. O stupeň zpět - Pyrus communis - hrušeň obecná. Plantae - rostliny oddělení . Gloster, Boikovo, Croncelské, Freedom, Gdanský Hranáč, Rubinstep, Idare Rajka.


Podzimní hrušeň , která má plody vhodné pro přímý konzum. Vyniká veľkými plodmi typického hruškovitého tvaru a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.