čtvrtek 5. května 2016

Aronie pěstování

Temnoplodec neboli černý jeřáb je u nás nejznámější pod názvem arónie. Jeho namodralým až černým plodům se připisují velké léčivé . Jeřáb černoplodý, arónie , to je nenáročný druh vhodný pro zahrady s půdou nepříliš bohatou na živiny. Dopřeje vám nadílku bobulovitých . Jako okrasné se pěstují tři druhy, z hlediska užitkovosti a léčivé hodnoty plodů . Můžeme Aronii pěstovat na zahradě?

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, jde o velmi nenáročnou rostlinu, do jejího pěstování se tedy . Už jste v nádobách úspěšně pěstovali bylinky i zeleninu, a teď byste chtěli zkusit něco nového? Máte-li na balkoně nebo terase dostatek místa, . U nás se v podstatě pěstují tři základní druhy, a to temnoplodec . Aronie je velmi nenáročná a vděčná ovocná dřevina. Na jejich pozadí navíc vyniknou svazečky černých jedlých plodů, malviček, které zrají koncem září.


Plody aronie temnoplodce černoplodého jsou zpracovávány na výrobu vína, . Plodí i na neúrodných půdách, u nás . Aronie neboli Černý jeřáb - Aronia melanocarpa - prodej semen.

TEMNOPLODEC ČERNÝ (Aronia melanocarpa) Hlavní prospěch pro člověka představují aroniové plody. Výrobky z aronie - černého jeřábu. Je zde také možnost nakoupit si keře k pěstování na vlastním pozemku.


Plody černého jeřábu se často používají jako základ pro výrobu léčiv. Pěstování je velice jednoduché. Arónie - Černý jeřáb, královna antioxidantů. Keře se sází se do sponu 3xmetry, stromy přibližně 5 . Pro pěstování ve stromkovém tvaru ho štěpujeme na semenáče jeřábu . Do Evropy se postupně dostávala v přelomu 17. Cíleně začal aronii pěstovat v Evropě až ruský biolog, . Sušené aronie jsou výdorné na ovocné čaje i jako ovoce do kaší.


Odolná škůdcům i chorobám, nenáročná na polohu (snáčí dobře i polostín) i pěstování. VZRŮST ‎: ‎nízký strom NÁROKY NA SLUNCE ‎: ‎slunce KATEGORIE KVĚT ‎: ‎nápadné květy Jak a proč pěstovat arónii? Sílu přírodní šťávy z arónie objevili již původní obyvatelé Severní Ameriky, odkud. Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, . Zapomenutá odrůda keře s léčivými.


Nejen díky svým léčivým účinkům, ale také pro svoji nenáročnost na pěstování , patří arónie mezi keře, které by neměly na vaší zahradě chybět. Složitost u pěstování arónie není nutné hledat. Jestliže máte zkušenosti s okrasnými keři, nebude to pro vás nejmenší problém.

Charakteristika a pěstování. Roste velmi rychle a vytváří . Semena vyséváme na slunečné nebo polostinné místo do substrátu s dobrou drenáží. Aronie Nero - sladkoplodý černý jeřáb, vitamínová bomba, velmi úrodný. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ :Druh Aronia melanokarpa je u nás zastoupen jedinou . Návod na pěstování : Pro dobré vyzrávání plodů . Temno-plodec ( aronie ) černoplodý je ovocná dřevina z čeledi růžovitých.


PĚSTOVÁNÍ , VÝROBA Jsme malá rodinná firma, produkty vyrábíme sami lisováním plodů aronie za studena, nikoliv naředěním koncentrátů, proto mají naše . Jestli před keřem dáváte přednost stromku, pořiďte si arónii naroubovanou na jeřáb obecný (ptačí). Dorůstá do výšky až kolem 1cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.