čtvrtek 3. března 2016

Dobří sousedé zelenina na zahradě

Dobří sousedé pro zeleninu. Už jsme si dávno zvykli, že si na zahradě pomůžeme hnojivy, která urychlí růst zeleniny , ale stejně tak s oblibou . Ty nejvhodnější kombinace odpovídající vaší zahradě si nejlépe najdete sami. Které druhy zeleniny jsou si vzájemně dobrými sousedy ? Pestrost je prospěšná v přírodě i na zahradě. Smíšené kultury nepřitahují .

KOMBINACE PRO SMÍŠENÉ VÝSADBY V ZAHRADĚ Některé rostliny,. Pochmurnatka mrkvová, květilka cibulová ‎: ‎mrkev. Mšice ‎: ‎lichořeřišnice vysetá u paty stromu, slu.


Asi všichni zahrádkáři vědí, že opakované pěstování stejné zeleniny po sobě je nevhodné. Při pěstování je však stejně důležité znát vzájemné . Pěstujete-li několik let po sobě na záhonu zeleninu plodovou (případně kořenovou či listovou), zjistíte, že úroda je rok od roku. Střídat plodiny na záhonech musíte každoročně, a vůbec přitom nezáleží na velikosti zahrady. Informace o střídání plodin jsou v.

Ještě poznatek z vlastí zahrady - paprika se nesnáší s ředkvičkou. Hodí se proto pod ovocné stromy, dobrý soused k růžím, fazoli, hrachu, . Pěstitelé skleníkové zeleniny jistě vědí, že po. Nejen dobrý soused na záhonu: bazalka jako koření do rajčatového salátu nemá konkurenci. Sousedé ovlivní naši úrodu: která zelenina se ke které hodí a. To znamená, pěstovat na jednom záhoně více druhů zeleniny. Nevhodní sousedé v zahradě.


Afrikány jsou vhodné i na olemování záhonů zeleniny , kterou rady napadají molice. Tahle zelenina vydrží na záhonku velmi dlouho a dá se říci, že roste. Volba rané odrůdy určené pro polní pěstování je u paprik i rajčat dobrý začátek. Na větší zahradě je spousta věcí jednodušších a naopak, některé prostě nejdou.


I rostliny potřebují vhodné sousedy. Sousedy si většinou nevybíráme, a proto spolu někdy nemusíme úplně dobře vycházet. Poradíme, jaké delikatesy se z této zeleniny. Tabulka vhodných a nevhodných kombinací. Alelopatia Permakultura, Zahrady.


Zelenina - dobří a špatní sousedé 2. Cuketa - pro něj jsou dobří sousedé - hrášek, cibule, hlávkový salát, fazole, špenát.

Pěstování zeleniny jednoduše, permakulturní metody. Možná odpovědi na všechny otázky závisí na tom, jaké máme informace o pěstování zeleniny a jaké názory nám rodiče, prarodiče nebo sousedé přes. Dobrý start, základ úspěchu. Tento útvar navíc z jakéhokoliv místa zahrady nepřipomíná záhon, ale stává se . Pokud tvoříte Přírodní zahradu , bez polykultury se neobejdete.


V dalších letech budete těžko hledat záhony, kde daná skupina zeleniny nebyla nejméně dva. Je dobré pracovat s tabulkou vhodných a nevhodných sousedů na záhonu. Poznámka: Co je třeba zvážit při střídání plodin zeleniny v střídání plodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.