úterý 2. února 2016

Betonové patky pod pergolu

Betonové patky pod pergolu

Ocelové základové patky na pergolu jsou osazené zpravidla v betonové základové patce. Jak udělat betonové patky pod pergolu ? Prvním krokem k úspěšné stavbě domu je jeho správné vytyčení. Dále následuje vhodné zvolení typu základu.


Již v dřívějším článku jsme psali . Do zabetonovaných děr jsme napíchali kovové patky. Vymýšleli jsme různé betonové obrubníky, ale všechnoto bylo o . Zhotovení betonové základové patky je sice pracnější a . Patky rozlišujeme podle toho, jak je vlastně budeme upevňovat. Koupit si tak můžeme patky do hlíny nebo betonu.


V případě druhé skupiny je potřeba odlišit,. Na druhou stranu je vždy nutné vykopat dostatečně hluboké základy pro betonové patky , což může být s ohledem na terén i velmi namáhavá práce. Základem všech staveb a pergolu nevyjímaje, je vytyčení půdorysu pomocí. Zadání Již pod hotovou dlažbou potřebujeme udělat betonových patek 40x40xcm. Já je použil pod stavbu dřevníku a skladu nářadí.


Pokud jako kotvy použijeme . Zcela jistě bych betonoval, je v podstatě lhostejné jaké patky zvolíte, v diskusi níže jsou prferovány patky , ve tvaru U. Ty mají smysl, pokud přijdu k již hotové betonové ploše a nechci do. L , salovani pod uroven terenu a co. Vhodné trámy na pergolu , 1 15. Před 3-mi roky jsem předběžně počítal, že jednou budu pergolu stavět, takže jsem pod úrovní dlažby vybetonoval patky.


Nyní řeším dilema zda vrtat otvory na. Tyto betonové patky se mohou použít nejen jako základ pro drobné stavby ( dřevníky, chatky, atd.) ale i jako základ pod hráň se dřevem. Kotevní patky : k doručení domů nebo na prodejnu. Nákup bez rizika: dní na vrácení. Zatloukací vruty mají jednu nepříjemnou vlastnost – stále pod tlakem kotvené . Zvažte, zda budete pod pergolou pouze sedět nebo ležet na lehátku.


Betonové patky pod pergolu

Pergolu můžete umístit buď na betonové patky , nebo na zemní vruty. Stačí jen vyřešit stavební povolení, umístění a střešní krytinu na pergolu. Horní hrana patky by měla být cca 9-10cm pod úrovní pochozí hrany finální zámkové . Vykopeme základové patky do nezámrzné hloubky cca 90cm od přilehlého terénu. Pro dřevostavby, kotvení do litého betonu i na hotové základové desky, pro pozednice a další stavební či tesařské . Velký výběr nejpoužívanějších kotevních patek. Posuvnou pergolu NOVO můžeme kotvit i na dřevostavbu s horizontálně uloženým.


Pasy a patky patří do kategorie tzv. Jedná se o monolitické betonové konstrukce, často kombinované s litím do výkopu a do. Někdy se využívá pod lité základy ještě štěrkový podsyp v základové spáře, který se hutní. Berte na vědomí, že pokud podklad - základ pod chatou ošidíte, nebude Vám chatka patřičně dlouho.


Betonové patky pod pergolu

Někdy není jiná možnost než postavit pergolu , terasu či kůlnu ve svahu. Menší zahradní stavby se nejčastěji kotví na betonové patky. Možnosť výberu z pätiek v rôznych rozmeroch a prevedeniach.


Kotviace pätky produkty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky