čtvrtek 5. listopadu 2015

Pivoňka lékařská pěstování

Chcete trvalku, která vám vydrží na místě několik desítek let? Vysaďte si do zahrady půvabné, nenáročné a odolné pivoňky , které právě v tuto . U nás se pěstuje tato pivoňka jako léčivka od pradávna. Tvoří husté trsy s velkými červenými, růžovými i bílými květy.


Je to velmi raně vykvétající . Vykvétá v první polovině května plnými karmínově červenými květy. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Barva květu ‎: ‎bílá, krémová, růžová, fialová, vín. Patří k nejstarším zahradním trvalkám, dříve byla pěstována. Popis a způsob pěstování pivoňky.


Pivoňka je vytrvalá bylina, vysoká 40–cm. Listy jsou dlouze řapíkaté, dvakrát trojčetné, rozeklané ve dva až tři ušty. Velká kolekce pivoněk je v Botanické . Hlavní charakteristiky, historii, pěstování a množení rostlin, které své. Na našem území se pivoňka lékařská začala pěstovat od 17. Proč se vlastně jmenují pivoňky a jak je pěstovat ? Paeonia lactiflora a officinalis – pivoňka čínská a lékařská Oblíbená a dlouhověká trvalka našich babiček, venkovských a selských.


Pivoňka lékařská pěstování

S pěstováním pivoněk tu tedy mají opravdu bohaté zkušenosti. Nejčastěji u nás pěstovanými druhy jsou pivoňky čínské, pivoňky dřevité, nebo pivoňky lékařské. Poupata pivoněk se výborně hodí k řezu, a ke krátkodobějším . Jak v minimalistických, tak klasických zahradách nesmějí chybět pivoňky. První záznamy o pěstování pivoněk jako léčivých rostlin pocházejí z. Bylinné pivoňky jsou dlouhověké trvalky s minimálními nároky na pěstování. Potřebují prostor, živnou půdu a oproti dřevitým se nesmějí sázet hluboko.


Paeonia officinalis – pivoňka lékařská – dnes je vyšlechtěno okolo 50 . V zahradách se kromě níže jmenované pivoňky keřovité pěstují bylinné pivoňky , pivoňka čínská a lékařská. Květy se tradičně vážou do kytic a . Daří se lépe na půdách suchých než na vlhkých a množí se dělením kořenů. Bylinných pivoněk existuje podstatně více druhů, než pivoněk dřevitých – oblíbená je například čínská pivoňka , lékařská pivoňka a další. Tam byly pivoňky pěstovány nejen kvůli nádherným květům se sladkou vůní, ale především kvůli jejich kořenům ( pivoňka lékařská ), kterým jsou . Evropy , kde ho už ve středověku pěstovali ve venkovských a klášterních zahradách.


Pivoňka lékařská pěstování

Kvete již od konce května. Trvalkové pivoňky jsou jedny z nejjednodušších trvalek k pěstování. Jak na pěstování pivoněk. V našich zahradách se pěstují pivoňky již od středověku. Asi v polovině května začíná kvést pivoňka lékařská.


Pivoňky do každé zahrady - Receptář prima nápadů. Nejstarší dochované záznamy o pěstování pivoněk jako léčivek pocházejí z Číny z. Pivoňku lékařskou na venkově najdete na většině zahrad. Asi nejpopulárnější bylinnou pivoňkou je pivoňka lékařská.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.