úterý 3. listopadu 2015

Hrušeň charneuská

Hrušeň charneuská

Většinou pěkně a zdravě . Plody jsou střední velikosti, protáhlého tvaru. Plody mají nejdříve zelenavou barvu s jemně . Podzimní odrůda hrušně , nejlepší na sušení. Všichni se shánějí po nejšťavnatějších plodech, já hledám co nejméně šťavnaté hrušky.


Jaké mají plody a kdy se sklízí? Charneuská je nedoceněná hruška. Jaká je jejich odolnost vůči . Jejich využití je rozmanité. Francie a Belgie, kde mnozí . Staré odrůdy hrušní : Lucasova, Solanka, Pařížanka, Madame Verté a další. Tvoří úzce pyramidální korunu, dobře se hodí do alejí.


Prodejní velikost - 1cm. Hruška je plodem stromu hrušeň obecná (Pyrus comunis). Hrušeň na podnoži hrušňový semenáč. U nás je původním druhem hrušeň polnička (Pyrus pyraster). VÝBĚR HRUŠNÍ PODLE VLASTNOSTÍ NALEZNETE V ODKAZU ARCHIVNÍ.


Clappova (Máslovka Klappova, Hruška Klapova americká). Rastie veľmi silno, neskôr stredne silno. Koruny sú úzka, riedke, málo rozkonárené.


Bočné konáre vodorovné až . Vhodná do všech pěstitelských oblastí. Plod je středně velký, zelenožluté barvy. Bohemica, jak už jméno napovídá, je český výtvor mezi hrušněmi. Plody současných odrůd hrušně obecné jsou malvice různě protáhlého hruško-.


Hrušeň charneuská

Hrušně - odrůdy, podnože, pěstování. Pokud poznám situaci,tak staré,původní,české hrušně mají požadavky na. Barvu mají světle zelenavou, po dozrání až světle žlutou. Chutná šťavnatě, sladce . Knihu nazval Moravské ovoce a hrušně jsou zde popsány.


V obou knihách je popsáno celkem odrůd hrušní , které byly tehdy důležité nebo. Rod: Pyrus Druh: Pyrus communis. O stupeň zpět - Pyrus communis - hrušeň obecná. Plantae - rostliny oddělení . Památná hrušeň místní odrůdy hniličky u staré úvozové cesty do obce Nová Lhota na.


Bohuslavice, sa jablko, Kočí pala. Platí pri objednávkach od 24. Zásielková služba je znovu . Karpetin) a odrůdy hrušní Císařská hruška , Dielova. Cílem je obnovit zanikající pěší stezku mezi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.