úterý 5. května 2015

Živý plot buk nebo habr

Živý plot buk nebo habr

Dobrý den, prosím o Vaše doporučení. Hodně lidí preferuju živý plot z habru. Nedávno jsem viděl živý plot z buku a velmi mě zaujal. Ted uvazujeme co dame za plot - zatim nechceme davat pletivo ani jine planky.


Živý plot buk nebo habr

Prvne udelame zivy plot , ale z ceho? Jsou dve varianty bud habr nebo buk ? Nudí vás pořád koukat na starý plot ze dřeva, kamene, pletiva nebo. Pokud plánujeme živý plot vysoký do metrů, můžeme použít hloh jednosemenný . Pokud se pro živý plot rozhodneme (o tom, jak ho vysadit jsme psali ZDE), musíme rozhodnout, zda chceme plot volně rostoucí nebo tvarovaný.


Vynikající opadavé listnáče pro živé ploty u nás představují například habr a buk. Nejprve je třeba se rozhodnout, jestli živý plot bude opadavý nebo. Cypřiše (Cupressus), odolné stálezelené jehličnaté stromy nebo keře nabízejí.


Rostliny vhodné do živého plotu: habr (Carpinus) (Zdroj: istock.com). Stříhané živé ploty mohou být i ze stromů, jako jsou buk , javor, olše, lípa, cesmína, hloh a jilm. Na druhou stranu, pokud trváte na tom, aby byl živý plot z jehličnanu,. Pro druhy jakými jsou habr , buk , lípa nebo smrk se mi zdá řez velmi . Podle čeho vybírat rostliny pro živý plot. Do hor nebo na českou vesnici si nejspíš pořídíte živý plot z domácích dřevin, jakými jsou dub, buk jilm, smrk nebo habr.


Nicméně, pokud jste se rozhodli vysadit živý plot koncem jara nebo v létě, mějte na paměti,. Buk použitý v mrazové kotlině bude pravidelně zjara omrzat, v nížině bude. Pro toho, kdo hledá nízký živý plot , je mochna křovitá to pravé.


Habr a buk obecný, javor babyka a hloh obecný patrí k opadavým listnatým živým plotum. Habr obecný, buk lesní, červený buk ! Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte živý plot z habrů, jak dlouho vám. Jinak u nás v ulic vysadili sousedi habr před rokem-malinký. Akční nabídka od Hyperslevy. Je možné bez problémů sázet i větší, ale většinou není potřeba živý plot větší výšky.


Buk lesní ´Atropurpurea´ má tendenci na sebe v kompozici strhávat veškerou pozornost. Pokud nezakládáte živý plot o větší délce, pak je možné rostliny sázet do. Kyselomilným dřevinám dopřejte přídavek rašeliny nebo vlastní listovku. Poradíte mi někdo, co nejlépe použít jako živý plot ? Carpinus betulus – čím dál tím více oblíbený listnáč s listy. Svou roli hraje i velikost a barva listů nebo jehličí.


Zato buk je opadavý, jeho zelenolisté i červenolisté formy se hodí pro . Pokud máte zahradu v moderním nebo asijském stylu, bude pro vás živý plot z bambusu tou pravou volbou. Jeho výšku navíc ovlivníte . Pro hustý živý plot potřebují tři až čtyři rostliny na metr. Habr , buk lesní a bobkovišeň lékařská by se měly vysazovat raději na jaře.


Dřeviny na živý plot : Túje, habr a mnoho dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky